Sopron és környéke

2014.05.31. 19:49

Fertőd: százötven fellépő a nyári Eszterházi Vigasságokon

A 300 évvel ezelőtti kulturális élet bemutatását tűzte ki célul az Eszterháza Központ.

A 300 évvel ezelőtti kulturális élet bemutatását tűzte ki célul az Eszterháza Központ - hangzott ez az Eszterházi Vigasságok szombat esti koncertje előtt tartott sajtótájékoztatón.

Bodrogai László főigazgató elmondta, az Esterházy-kastély barokk-rokokó épületegyüttese Magyarország legnagyobb kastélya, amely az idei nyári szezon 18 hete alatt hatvan koncerttel és mintegy 150 fellépővel várja a hazai és a külföldi vendégeket; ezzel a koncertsorozattal töltik meg a 300 évvel ezelőtt ismert élettel a kastélyt.

Vizi István György marketing és turisztikai igazgató az MTI kérdésére elmondta: mindent megtesznek annak érdekében, hogy a régió országaiba is eljusson a kastély jó hírneve. Ennek érdekében voltak jelen szlovákiai újságírók is a sajtótájékoztatón. A jövőben pedig Ausztria felé is szeretnének nyitni - tette hozzá.

A szlovákiai újságíróknak galánthai Esterházy Antal herceg azt mondta: a múltjuk közös, hiszen ő is szlovák származású, és reméli, a jövőjük is közös lesz az által, hogy megismerik ennek a régiónak a kulturális-természeti értékeit.

Az Eszterházi Vígasságok programsorozat péntek este kezdődött. Szeptember 28-ig zenekari és korhű kamarazenei koncerteken, szabadtéri opera- és operett-esteken, valamint könnyed dzsessz-koncerteken vehetnek részt a látogatók. A kiemelt előadások közé tartozik például a Nemzeti Filharmonikusok Haydn és Mozart műveiből válogató hangversenye, amelyen Kocsis Zoltán vezényel és zongorázik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!