Sopron és környéke

2018.05.07. 22:38

Fertő tavi gyilkosság: 30 éves magyar nő az osztrák férfi áldozata

Korábban arról szóltak a hírek, hogy az áldozat egy szlovák nő.

Sikerült megállapítani annak a nőnek a személyazonosságát, akinek a feldarabolt holttestét áprilisban találták meg a Fertő-tóban Rusztnál - írja a Krone.at.


Az eisenstadti ügyészség tájékoztatása szerint a brutális gyilkosság áldozata egy 1988-as születésű, magyar állampolgárságú nő volt. A gyilkosság elkövetését már korábban beismerte egy 63 éves bécsi férfi, Alfred U.


Az osztrák rendőrség szerint a gyilkos csupán a nő keresztnevét ismerte, amely a médiában megjelent információk szerit Beáta volt. Korábban még olyan információk jelentek meg, miszerint a tóban talált holttest egy Bécsben tevékenykedő szlovákiai prostituált.


A gyilkos ügyvédje szerint a férfi pánikba esett, és megfojtotta áldozatát. Az eddigi vizsgálatok szerint a férfi még aznap saját bécsi otthonában ölte meg az áldozatát, és a fürdőkádban darabolta fel, a testrészeket pedig egyesével vitte ki a Fertő-tóhoz.


Továbbra is kérdés, hogy a korábban erőszakos bűncselekmények miatt jogerősen elítélt férfi miért került idő előtt szabadlábra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!