Sopron és környéke

2018.03.14. 17:23

Fertő-táj művész szemmel - alkotói pályázat

Barcza Attila tanácsnok és Ivanics Ferenc elnök a Fertő-táj művész szemmel alkotói pályázatról tartott tájékoztatót szerdán délelőtt a balfi kultúrházban.

kisalfold.hu

Barcza Attila kiemelte, a táj mindig megihlette a képzőművészeket, ami abból is látszik, hogy hagyományosan több művésztábort is tartanak évről évre a kultúrtájon, így a sarródi Ferenczi Alkotó és Művésztábort és a balfi Wosinski Képzőművészi Tábort, így reméljük a pályázat sikerre van ítélve és sokan jelentkeznek a felhívásra.


A pályázat témája a Fertő-táj, illetve a hozzá kapcsoló Hanság. Cél, hogy az alkotók munkái által egy új oldala mutatkozzon be a Fertő-tájnak, valamint lehetőséget kapjanak a pályakezdő alkotók is. A pályázatra a Győr-Moson-Sopron megyei képzőművészek munkáit várják a szervezők.

A zsűrizett alkotásokból nyíló kiállítás helye: Fertőd, Kulturális és Szolgáltató Központ.

Kiállítás időpontja: 2018. április 15-22.

Kategóriák: fotó, grafika, festmény, szobor/kisplasztika


Pályázatra nevezési díj nélkül lehet nevezni 3 alkotással. (Alkotónként 3 db kép 3 db szobor/Kisplasztika adható be.) A beadás ideje és helye: április 9. 17.00 óra. Fertőd KSZK Bartók B. u. 5. A beadás előtt kérik a 20/7756-804 telefonszámot hívják fel az alkotók.


A beadott alkotásokat zsűri értékeli és a legjobb pályaművek díjazásban részesülnek. A kiíró szervezetek a díjazott pályaművekből vásárolnak is, melynek célja egy későbbi világörökség dokumentumtár/képtár megteremtése.


Zsűri: a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa és a Civilek a Fertő-tájért Egyesület által delegált 5 fő.

Címkék#Fertőd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!