Sopron és környéke

2019.07.23. 11:07

Fertő-parti fejlesztések: válaszok a kérdésekre

A Fertő-parti fejlesztésekről egyeztetett a beruházás lebonyolításáért felelős Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. a Soproni Városszépítő Egyesület elnökségével.

kisalfold.hu

A megbeszélésen az ország legnagyobb idegenforgalmi fejlesztésével kapcsolatban felmerült kérdéseket tárgyalták meg. A fejlesztő cég vezérigazgatója, Kárpáti Béla kifejtette: fontos, hogy a város érdekében valóban tevékenyen részt vevő szervezet minden kérdésre választ kapjon. A város­szépítő egyesület elnöke, Józan Tibor a tervek részletes ismertetése után hangsúlyozta: a fejlesztés több évtizedes lemaradást, azon keresztül rengeteg hiányosságot pótol.

A Fertő-parti fejlesztés egyik látványterve

Az egyeztetésen elhangzott: az egyesület örömmel fogadja a beruházást, hiszen mint mondták: ennek pozitív hatásai az egész térségben, de elsősorban Sopronban lesznek érezhetőek. Mint fogalmazott: a fejlesztés már rövid távon fellendülést és gazdasági eredményeket fog jelenteni a térségnek és Sopronnak, ráadásul esztétikai értelemben is komoly hiányosságokat pótol. Az elnökségi tagok kiemelték: a számukra fontos szempontok – mint például a zöldfelületek mértéke és a közösségi funkciók nagy száma – mind teljesülnek. Szükséges fejlesztés valósul meg, melyre igen komoly társadalmi igény van Sopronban és környékén – hangoztatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!