Sopron és környéke

2019.08.30. 19:20

Felsóhajthatnak az ágfalviak: elkezdődött a Sopronba vezető út felújítása - fotók

A Magyar Falu Program első ütemének keretében elindulhatott az ágfalvai bekötőút több mint két kilométeres szakaszának teljes körű felújítása.

kisalfold.hu

Fellélegezhetnek az ágfalviak és a Sopronból az ágfalvi határon át ingázók serege: elkezdődött a két település közötti út felújítása. Munkagépek Ágfalva településjelző táblájánál már a kanyar ívkorrekciójának földmunkálatait végzik. A félpályás útkorlátozás ezúttal nem ad okot a bosszankodásra. Az útfelújítás kezdetén rendezett sajtótájékoztatón Barcza Attila országgyűlési képviselő hangsúlyozta: a Magyar Falu Program első ütemének keretében hiányt pótol a 353 milliós beruházás, amely hosszú távon szolgálja majd a biztonságos közlekedést. A tervek szerint az útfelújítás idén december közepéig befejeződik. A projekt során a szükséges helyeken új alapréteget, s a rossz burkolatú részeknél új teherbíró pályaszerkezetet építenek be a kivitelezők. A pályaszerkezeti cseréket követően kiegyenlítő réteg beépítésével a meglévő burkolat egyenetlenségeit is megszüntetik, majd erre a felületre új kopóréteget terítenek. A szakemberek az út menti területeken is elvégzik a szükséges munkákat, például az árkok tisztítását, a vízelvezetést is helyreállítják, új közlekedési táblákat helyeznek ki és a projekt végén az új kopórétegre új burkolati jeleket is felfestenek. A Liget-patak hídja szintén megújul. A munkálatok félpályás korlátozás mellett zajlanak. A munkavégzés idejére a közlekedők türelmét és megértését kérik, a felújítások az ő érdekükben zajlanak.

 

Felsóhajthatnak az ágfalviak - elkezdődött a Sopronba vezető út felújítása

A Kisalföld az elmúlt években rendszeresen foglalkozott az Ágfalvára vezető út kritikus állapotával, az útburkolat nem megfelelő minőségével, hiszen gyakran kellett helyszínelniük a rendőröknek. A balesetek főként nedves útburkolatokon következtek be. Számszerűsítve, például 2013-tól 2018 október végéig harmincegy karambol történt Sopron és Ágfalva közötti, mindössze két kilométeres szakaszon. A legrosszabb év a 2016-os volt: a tizenkét hónap során kilenc balesethez riasztották a rendőrséget, mentőket. Idén is történtek árokba csúszások, ezek szerencsére nem jártak súlyos sérülésekkel.


Erre utalt a sajtótájékoztatón Pék Zsuzsanna, Ágfalva polgármestere is, amikor „életmentő beruházásnak" nevezte az útfelújítást, s köszönetét fejezte ki a kormányzati segítségért.


Dr. Farkas Ciprián soproni városi fejlesztési tanácsnok arról is szólt, hogy a Sopron-Ágfalva közötti útfelújítás mellett Sopron átfogó útfejlesztési programja tovább folytatódik.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!