Sopron és környéke

2015.07.08. 10:43

Felavatták az új diagnosztikai tömböt Sopronban

A nyugati határszélen igen fontos, hogy a személyzetet, az orvosokat, a rezidenseket megtartsák.

kisalfold.hu


– Sopron jól tudott élni a fejlesztési lehetőségekkel. A rendelkezésre állt hétmilliárd forint kormányzati pénzből már egy új kórházat lehet építeni; ez is jelzi, hogy a Soproni Gyógyközpont minden szakmai területe jelentős mértékben korszerűsödött, nyugat-európai színvonalúvá vált – jelentette ki dr. Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár a Soproni Gyógyközpont új diagnosztikai tömbjének táblaavató ünnepségén.

Az államtitkár kiemelte: a nyugati határszélen igen fontos, hogy a személyzetet, az orvosokat, a rezidenseket megtartsák. Hozzátette: az elmúlt években a kormányzat ötszázmilliárd forintot fordított a hazai egészségügy színvonalának emelésére.

A rendelkezésre állt hétmilliárd forint kormányzati pénzből már egy új kórházat lehet építeni. Fotó: Magasi
A rendelkezésre állt hétmilliárd forint kormányzati pénzből már egy új kórházat lehet építeni. Fotó: Magasi


– A 2013-ban indult egészségügyi integrációs folyamat napjainkra kézzelfogható eredményeket hozott Sopronban – részletezte dr. Korányi László, a gyógyközpont megbízott főigazgatója.

– Az intézményi egyesüléssel párhuzamos fejlesztések hosszú távon biztosítják a fenntartható működési struktúrát. Az ötmilliárd forintból megépült új diagnosztikai tömb és a másfél milliárdos műszerbeszerzési program a betegség korai és gyorsabb felismerését, azaz a gyógyulás esélyeinek javítását jelenti.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!