Sopron és környéke

2016.05.17. 11:16

Fejlődik a régió egyik legnagyobb munkáltatója

Több milliárd forintos beruházás és az exportpiacok intenzív kiszolgálása jellemezte a Velux Magyarország Kft. 2015-ös üzleti évét, amit 34,5 milliárd forintos nettó árbevétellel zártak. Ezzel megerősítette piacvezető szerepét a tetőtéri ablak, illetve kiegészítők gyártói között.

kisalfold.hu

A régió egyik legnagyobb munkáltatója 2014-hez képest 11 százalékkal növelte nettó árbevételét. A Fertő-parton immár 30 éve működő vállalat eredményességében kiemelt szerepe volt a korábbi évekhez képest aktívabb exportpiaci jelenlétének és a hazai felújítási hajlandóság erősödésének. A növekvő piaci igényhez igazodva  a cég több mint hárommilliárd forintos beruházás keretében bővítette gyártókapacitását.


– A fejlesztésekkel tovább erősítettük a magyarországi gyártóbázis európai piaci befolyását, amit a korábbi évekhez képest jóval szélesebb termékválasztékkal tudunk kiszolgálni. 2015-ben növeltük a burkolókereteket gyártó gépek számát,  modernebb, automatizált gépsorokat helyeztünk üzembe a tetőtéri ablakok alumínium külső borításának gyártására, valamint elindítottunk egy újabb, tetőtéri ablakok előállítására használt szerelősort is.

 A fejlesztésekkel párhuzamosan folyamatos a toborzás a fertődi és fertőszentmiklósi gyárban. Fotó: Magasi

 A fejlesztésekkel párhuzamosan folyamatos a toborzás a fertődi és fertőszentmiklósi gyárban. Fotó: Magasi

A nagyfokú automatizáltságra való törekvés ellenére, a hazai építőipar egyik legnagyobb foglalkoztatójaként, alkalmazottaink száma stabilan ezer felett maradt – ismertette a bővítés részleteit Vincze Zoltán, a Velux Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.


A globális Velux Cégcsoport társadalmi felelősségvállalási stratégiával összhangban a Velux Magyarország Kft. jelentősen csökkentette a gyártás ökológiai lábnyomát. – A gyártás során keletkező hulladék 98 százalékát újrahasznosítjuk, a szén-dioxid-kibocsátást pedig 41 százalékkal csökkentettük a magyar gyártóbázisainkon. Lényeges, hogy az általunk felhasznált fa 96 százalékát fenntartható minősítéssel rendelkező beszállítóktól vásároljuk – mondta erről Vincze Zoltán.


A vállalat idén is folytatja a gyártóbázis bővítését, és az ablakok, valamint a fa alkatrészek gyártása kapcsán jelentős beruházásokat tervez. Tovább növeli exportpiaci befolyását is; ennek megfelelően a lakkozott faablakok mellett elindítja a fehérre festett faablakok gyártását a nyugat-európai piacok számára. Ezzel párhuzamosan folyamatos a toborzás a fertődi és fertőszentmiklósi gyárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!