Sopron és környéke

2017.02.13. 13:27

Farsang a Soproni Múzeumban

Életre kel a történelem a múzeumban.

kisalfold.hu

Február 18-án, szombaton farsangra vár kicsiket és nagyokat a Soproni Múzeum. Délután kettőtől játszóház fogadja a gyerekeket a múzeum új kiállítóhelyén, a Macskakőben. A Fabricius-házban 4 és 5 órai kezdettel a múzeum színtársulatával is farsangolhatnak: a Fő téri jelmezbálon tiszteletüket teszik koronás fők és polgármesterek, akik egykor fontos szerepet játszottak a város történelmében. A vendégeiket farsangi fánkkal és finom borral is megkínálják az előadás után!


A Soproni Múzeum munkatársaiból és barátaiból álló Ars Historica Társulat évek óta szórakoztatva vonja be a közönséget a régmúlt korok világába. A csoport együtt visz színpadra a múzeum gyűjteményeihez, helytörténeti eseményekhez kapcsolódó jelenteket.



- A múzeum fontosnak tartja, hogy minél élőbbé, minél átélhetőbbé tegye a látogatók számára az élményt, amelyet egy kiállítás nyújthat – fogalmaz Krammerhofer Szilvia művészettörténész, a társulat vezetője. -  Amatőr színtársulatunk a dráma eszközével, látványosan, de korhűségre törekedve mutat be egy-egy korszakot, eseményt. Farsang apropóján is jelmezt öltünk, ezúttal egy farsangi mulatságra hívjuk a látogatókat, ahol megelevenednek a város híres történelmi személyiségei.


A színtársulat egyenrangú tagja a múzeum történésze, művészettörténésze, a múzeum baráti körének tagjai és teremőrök is, illetőleg a családtagjaik, gyermekeik is. Korhű ruhában, és kellékekkel dolgoznak, a párbeszédes jeleneteikben is ügyelnek a hiteles, korhű nyelvre. Lehetőség szerint a közönséget is bevonják a történetbe, hiszen az így válik igazán átélhetővé. A művészettörténész kiemelte, hogy a társulat által előadott darabok mindegyike saját írásmű, amelyet a múzeum szakemberei gondos kutatómunkát követően hoznak létre.


FARSANG A MÚZEUMBAN

Reneszánsz farsang gyerekeknek


Jelmezes táncház, báli kiegészítők készítése, vetítés és játék az új kiállításban

Időpont: 2017. február 18., szombat, 14.00-16.00

Helyszín: Macskakő gyermekmúzeum (Sopron, Szent György u. 12.)

Belépőjegyek: gyermek és diák: 400 Ft, felnőtt jegy: 600 Ft

családi jegy: 1400 Ft (2 felnőtt, 2 gyermek), 1100 Ft (1 felnőtt, 2 gyermek)


Farsang a múzeum színtársulatával


Társulatunk jelmezbáli jelenetre várja a közönséget. Találkozhatnak Sopronyi Thurner Mihállyal, II. Ferdinánddal, vagy akár magával Marcus Aureliusszal is!

Időpont: 2017. február 18., szombat; az előadások 16 és 17 órakor kezdődnek

Regisztráció: [email protected]

Helyszín: Fabricius-ház (Sopron, Fő tér 6.)

A program ingyenes.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!