Sopron és környéke

2018.12.11. 09:53

Eszement rongálók Sopronban - Felgyújtották a várisi zenepavilont, szétverték a forrás öblét

Ép ésszel nehéz magyarázatot találni arra, mi jár annak a fejében, aki kétszer is szétveri egy erdei forrás kitisztított, betonozott kőmedrét. De meggyújtották a várisi zenepavilon egyik tartóoszlopát is, még jó, hogy nem égett le az egész.

kisalfold.hu

A tűzoltók értesítették a Tanulmányi Erdőgazdaságot, hogy sikerült eloltaniuk a várisi zenepavilon tüzét. A megdöbbent szakemberek a helyszínen még három kiégett szemetesedényt is találtak, a pavilon statikailag bizonytalanná vált, sürgősen meg kell javítani.

Még jó, hogy nem égett le az egész

– csóválja a fejét Bánáti László, a Taeg Zrt. parkerdei és kommunikációs igazgatója. A rongálások megint sok problémát és költséget okoznak a társaságnak, pedig ezt a pénzt értelmesebb dolgokra is költhetnék. De az anyagi kár mellett az értetlenség is jelentős. Miért gyújtogatnak, miért rombolnak?

Valaki meggyújtotta a várisi zenepavilon tartóoszlopát, még jó, hogy nem égett le az egész. Fotók: Magasi


Ne hagyják, hogy eszement rongálók tegyék tönkre a soproni erdőt!

A Pedagógus-forrást nyáron tették rendbe a munkatársaim. Betonba öntött kövekkel erősítettük meg a kitisztított medret és egy acélcsövet tettünk oda, hogy azon keresztül tisztán folyhasson a forrásvíz. Harminc kiló betont használtunk fel, pár hét alatt azonban ismeretlenek az egészet szétverték. Akkor betettünk egy erősebb csövet és száz kiló betonnal erősítettük meg a termésköveket. Két hét múlva megint darabokban volt az egész; szétverték a köveket, meghajlították az acélcsövet. Ezt emberi erővel már nem lehetett megtenni, ide gépeket vittek fel, hogy rombolhassanak. Érthetetlen. Miért?

– mondja látható döbbenettel az arcán Bánáti László.


Az erdőgazdaság helyreállítja a károkat, ugyanakkor arra kér minden parkerdei sétálót, sportolót, hogy járjanak nyitott szemmel, s ha bármi gyanúsat látnak az erdőben, hívják a rendőrséget vagy a polgárőröket, de jelezhetnek rögtön Bánáti Lászlónak is a 30/527-9726-os mobilszámon. Ne hagyják, hogy eszement rongálók tegyék tönkre a soproni erdőt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!