Sopron és környéke

2019.02.08. 08:00

Elültetik a felelősség fáját Sopronban

A Sopronban is alakulóban lévő Férfiak Klubja presztízst teremtene az építő és szolgáló értékrendnek: a lovagiasságnak, a tettrekészségnek, a családi és társadalmi felelősségvállalásnak.

Gosztonyi Miklós

– Sopronban is elültetjük a Férfi Felelősség Fáját, egy diófát. A szimbolikus gesztus részleteit február 21-én 18 órakor, az Ógabona tér 44–46. szám alatt található Dióban, a Férfiak Klubja első helyi összejövetelén beszéljük át – mondta el Németh Róbert, a klub soproni szervezője. A Férfiak Klubja országos kezdeményezés, amelynek társadalmi küldetése van: szeretnék megerősíteni a férfiértékeket és a férfi-nő szövetséget.


– A hazai magas válási arány és a férfi pedagógusok csökkenő száma miatt sok gyermek nő fel apa- vagy férfiminta nélkül. A Férfiak Klubja olyan társadalmi szervezet, amely a családot átfogóan és előremutatóan szolgáló-irányító férfimintákkisugárzását és átadását tekinti motiváló erejének – emelte ki Németh Róbert.

 

Németh Róbert, a Férfiak Klubja soproni szervezője. Fotó: Magasi


– Terveink szerint olyan programokkal várjuk az érdeklődőket, amelyek megerősítik az apa-fia-nagyapa kapcsolatot, s amelyek a hétköznapok gyakorlati ismereteit is közvetítik. Ilyen például a kézműveskedés, az ezermesteralapok, a tűzrakás és a nomád tapasztalat vagy éppen a kitartást, terhelhetőséget erősítő természeti túrák sora. A legfontosabb, hogy minőségi időt fordítsanak az együttlétre s érezzék a férfiközösség ösztönző, lelkesítő erejét.


Férfiakat inspiráló témák megvitatására is sort kerítünk az adott tárgykör jeles előadóinak közreműködésével. Tervezünk egy műhelyt is, amely a férfiak és nők őszinte fórumaként szolgálná a megértés és a békesség iránti készség kibontakozását, a férfi és a nő kapcsolatának magasabb szintre emelését. Bízunk abban, hogy törekvéseink pozitív társadalmi hozadékaként Sopronban is növekedhet az elégedett, boldog családok száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!