Sopron és környéke

2017.12.13. 12:40

Ellopták Petőházán a Betlehemből Jézus szobrát - A helyiek összefogtak, nyomravezetői díjat ajánlanak

A Facebook-on talált kedd esti bejegyzés szerint, ötvenezer forintot adnak a nyomravezetőnek.

kisalfold.hu

"Sajnos megtörtént az amire normális ember gondolni sem merne. Valaki ellopta Betlehemünkből kis Jézus szobrunkat. Ez nagyon szomorú, gonosz tett. Valószínű, hogy az elkövetőnek bátorsága nincs jelentkezni, de néhány petőházi vállalkozó szeretne 50.000 forintot adni annak, aki az elkövetőt megnevezi. Ez a tett beárnyékolja sok ember készülődését az ünnepre. Ez egy próbálkozás hátha megszólal az a bizonyos lelkiismeret. Várom a jelentkezést!" - írta Facebook oldalán egy petőházi vállalkozó.


 



A petőházi templom előtt felállított betlehemből ismeretlenek elvitték a kis Jézuska figuráját. A helyi vállalkozók 50 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlottak fel.


Hűlt helyét találták csak a petőháziak a templomnál lévő betlehem Jézuska-alakjának. A hírt közösségi portálon is megosztották: „Sajnos megtörtént az, amire normális ember gondolni sem merne. Valaki ellopta a betlehemünkből a kis Jézus-szobrot. Ez nagyon szomorú, gonosz tett."


A közösségi portálon az is szerepel: „Valószínű, hogy az elkövetőnek nincs bátorsága jelentkezni, de néhány petőházi vállalkozó szeretne 50 ezer forintot adni annak, aki őt megnevezi. Ez a tett beárnyékolja sok ember készülődését az ünnepre. Ez egy próbálkozás, hátha megszólal az a bizonyos lelkiismeret."


– Úgy tudom, ilyesmire még sosem volt példa Petőházán. Annál is érzékenyebben érint bennünket az eset, mert december 14-én kezdődik nálunk a háromnapos adventi lelkigyakorlat – mondta a Kisalföld érdeklődésére Dömötör László, Petőháza plébániai kormányzója.


Hozzátette: a betlehem megszentségtelenítését mindenki elítélte, a kis Jézuska figurájának pótlásáról pedig gondoskodnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!