Sopron és környéke

2019.09.05. 19:03

Elkészült a Zsirát Locsmánddal összekötő út felújítása - fotók

A beruházás során több mint két kilométeren kapott új aszfaltburkolatot Zsira főutcája és az elkerülő út utolsó, negyvenméteres szakaszának korrekciója is megtörtént.

Bódvai Ildikó

– Évtizedes hiányt pótol ez a fejlesztés, aminek keretében megszépült a település főutcája. Nemcsak szép, hanem remélhetőleg tartós is lesz a most felújított út, ami már megfelel a XXI. század követelményeinek – mondta a szerdai avatóünnepségen Barcza Attila, a térség országgyűlési képviselője. A több mint 160 millió forintos beruházás az Ausztria–Magyarország Együttműködési Program keretében valósult meg.

Fotó: Magasi

Fotó: Magasi

– Fontos, hogy ezzel a beruházással az ősi kapcsolatok újraéledhetnek Zsira és Locsmánd között. A magyar oldalon már 2012-ben elkészült a határhoz vezető szakasz, de az osztrák részen nem építették meg a csatlakozást – tért ki a részletekre Németh Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke. A politikus hozzátette, nem voltak egyszerűek a kétoldalú tárgyalások, de végül is sikerült elérni, hogy tavaly év végén a határ túloldalán is elkészült a locsmándi fürdőt elkerülő szakasz, így végre autóval is átjárhatóvá vált a határ. Ezzel az országos hálózathoz csatlakozó új közúti kapcsolat jött létre Magyarország és Ausztria között. Megszűnt a térség zsák jellege, amiből az itt élők és a turizmus is profitálhat. Nagy Ferdinánd, Zsira polgármestere a köszönő szavak mellett arra kérte az autósokat, legyenek óvatosak és vegyék figyelembe, hogy a nyomvonal lakóövezeten halad át.

Fotó: Magasi

Fotó: Magasi

Kiss Boglárka, a NIF Zrt. sajtószóvivője kiegészítésként elmondta, a nyugati határtérségben jelenleg öt új határ­átkelő építése vagy felújítása zajlik, abból négy érinti megyénket.

Fotó: Magasi

Fotó: Magasi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!