Sopron és környéke

2019.08.23. 16:18

Életfa Emlékplakett Horváth Bélának

Az Életfa Emlékplakett bronz fokozatát adományozta prof. dr. Horváth Béla egyetemi tanár, a Soproni Egyetem nyugalmazott intézetigazgatója részére, az erdészeti gépesítés területén végzett iskolateremtő oktatói, kutatói munkásságáért, társadalmi szerepvállalásáért augusztus 20-a alkalmából az agrárminiszter.

– Meglepetésként ért a kitüntetés, amit természetesen örömmel fogadtam. Megtiszteltetés számomra, és egyben a Soproni Egyetemen eltöltött negyvenkét évem elismerése is ez a díj – mondta dr. Horváth Béla, aki 1973-ban végzett a Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karán. 1975-ben tért vissza Sopronba, és kezdte meg oktatói pályafutását az akkori Erdészeti és Faipari Egyetemen.

Nagy István agrárminisztertől vette át az Életfa Emlékplakettet dr. Horváth Béla.

– Soha nem bántam meg, hogy hazajöttem. 36 évesen lettem az erdészeti géptani tanszék, majd jogutódai vezetője. Szakterületem az erdészeti gépesítés, amelyhez kötődően több évtizeden át voltam az Országos Erdészeti Egyesület gépesítési szakosztályának elnöke. Eddigi munkásságom során számos kutatási projekt irányítását végeztem, és további szép feladatokat kaptam. Ezek közé tartozik az erdélyi távoktatásunk megszervezése, irányítása, továbbá a szombathelyi gépészmérnöki képzés beindítása 2013-tól. Az egyetem 2017. évi szétszakadása miatt végül Szombathelyen, a gépészmérnöki képzés szakvezetőjeként fejeztem be az aktív oktatói pályafutásomat, idén tavasszal mentem nyugdíjba – foglalja össze gazdag oktatói és kutatói pályafutását dr. Horváth Béla, aki idén a Soproni Egyetemtől megkapta a professor emeritus kitüntető címet.

Címkék#Sopron

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!