Sopron és környéke

2016.05.19. 16:30

Egyirányusítási hullám jön Sopronban, az Aranyhegyen - térkép

Egyszerre több utcát is egyirányusítanak Sopronban, az Aranyhegyi lakóparkban. Mit gondol a változtatásról? Szavazás!

kisalfold.hu

Jelentősen átszabják a közlekedési rendet az Aranyhegyi lakóparkban a június elsejétől életbe lépő módosítások.


A Városfejlesztési Bizottság (VFB) ugyanis arról döntött, hogy több utcát egyirányusít, illetve megfordítja a haladás irányát.


– A megnövekedett átmenő forgalom, illetve a parkolási gondok miatt számos lakossági bejelentést kaptunk az érintett városrészből – mondta el a Kisalföldnek Mágel Ágost, aki Péli Nikolettával (Fidesz), a körzet önkormányzati képviselőjével tartott sajtótájékoztatót..


– A járművek az utcákban szinte minden szabad helyet elfoglalnak, legyen az zöldterület, kapubejáró, vagy akár útkereszteződés. A célunk az volt, hogy a települések között átvezető forgalom ne a lakóparkon keresztül haladjon, hanem térjen vissza az elkerülő útra.


A következő napokban elkezdődik a szükséges táblák kihelyezése, illetve az útburkolati jelek felfestése.


Úgy tudjuk, hogy az érintett utcákban, parkolókat is kialakítanak majd. Az egyirányusítással ugyanis az út egyik fele gyakorlatilag felszabadul, így több hely marad a várakozó autósoknak. S talán a kapuba be- és kihajtás könnyebb lesz.


S akkor nézzük, mely utcákat is érint a változtatás. (Borítóképünkön porossal jelöltük június 1-től érvényes haladási irányt).


A Rákosi utca irányából a lakópark útjai (Handler Nándor utca, Ív utca, Aranyhegy utca, Póda Endre utca) egyirányú lesz. Új forgalmi rend lép életbe a Faller Jenő utcában, illetve a Tárczy-Hornoch Antal utcában. Az Ív utca 17. szám előtti szakaszának (S-kanyar-holding parkolóbejárat között) egyirányusításával az átmenő forgalom megszűnik.


A Póda Endre utca Tómalom utca-Rákosi utca közötti szakaszán megfordítják a jelenlegi egyirányú forgalom irányát.


Péli Nikolett részletezte: a tervek szerint az inkubátorházhoz tartozó parkolókból mintegy harmincat a lakosság is használhat majd. Emellett vizsgálják annak a lehetőségét, hogy a Foreno területén miként lehetne további parkolóhelyeket kialakítani.

Lezárás a Rákosi utcában

A Rákosi utcában kicserélik, illetve korszerűsítik a csapadékvíz elvezető- és a szennyvízcsatorna hálózatot. A december végéig tartó munkálatok miatt jelentős forgalomkorlátozásokra lehet számítani. A 200 millió forintos beruházás kivitelezése várhatóan a nyár elején, a Híd utca felőli oldalon kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!