Sopron és környéke

2014.10.21. 12:24

Egyedülálló MTB-pálya Sopronban

Az országban egyedülálló mountain bike pályát avattak szombaton a soproni parkerdőben.

kisalfold.hu

   
A  Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. és a Focus Team tavaly kötött együttműködési megállapodása értelmében közösen alakították ki a kempingtől indulva tíz kilométeres MTB-pályát, amit a kerekezők klubja örökbe is fogadott, a tagok karbantartották, tisztították, mindenki számára biztonságosan és ingyenesen járhatóvá tették.

A pálya nevet is kapott: Lövér MTB Tanösvény.
A pálya nevet is kapott: Lövér MTB Tanösvény.


A Focus Team idén pályázatot nyújtott be a Magyar Kerékpársportok Szövetségéhez a pálya infrastrukturális fejlesztésére, s nyertek. Ezzel Magyarországon egyedülálló MTB-pálya épült ki, amit az amatőrök, a haladók és a versenyszerűen sportolók is ki tudnak használni.

A pályán kihelyezett táblák olyan hasznos hegyikerékpáros információkat adnak, ami az erőnlét, a technika, a terep jellemzői tekintetében fontosak. A táblától tábláig tartó szakaszok között pontos távolsági és magassági adatok segítik az erőnlét beosztását és a felkészülést a várható terepszak jellemzőire. A mindkét haladási irányból olvasható táblás szakaszok összessége teszi ki az edzőkört.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!