Sopron és környéke

2018.07.05. 09:30

E-papírra cseréli a menetrendjeit a bécsi közlekedési vállalat

A bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien két éve teszteli az e-papíralapú menetrendeket. Most további tíz busz- és villamosmegállóban cseréli le elektronikusra a hagyományos utastájékoztató táblákat.

kisalfold.hu

Összesen tizenhárom busz-, villamos- valamint helyi vasútvonal menetrendjét, a környék térképét valamint valós idejű járatinformációkat mutat az a tíz e-papíralapú utastájékoztató tábla, amelyet két éve tesztel a bécsi közlekedési vállalat. Mivel az e-könyv-olvasókhoz hasonlóan működő készülékek jól vizsgáztak, a Wiener Linien további tíz busz- és villamosmegállóban váltja ki elektronikus menetrenddel a hagyományos verziót.

E-menetrend az Anton-Schall-Gasséban © Karl-Anton Isak / Wiener Linien

Az e-papíralapú utastájékoztató táblák főként a látásproblémákkal küzdő utasoknak jelentenek nagy segítséget, mivel sokkal kontrasztosabbak, nagyobb rajtuk a betűméret, ráadásul az újabbakon felolvasás-funkció is van. A hagyományos menetrendeket leváltó e-könyv-olvasókat az Osztrák Vakok és Gyengénlátók Szövetségével közösen fejlesztették ki.


A második bővítési hullámban kikerülő e-menetrendek Floridsdorfban és Brigittenauban könnyítik meg az utasok életét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!