Sopron és környéke

2019.02.01. 08:56

Díjakkal ismerték el a karnagy munkáját

Két rangos elismerésben részesült a soproni Kórus Spontánusz karnagya, Kocsis-Holper Zoltán. A művészeti együttes már a márciusi Farsangi Funk-koncertre készül.

kisalfold.hu

A soproni Kórus Spontánusz karnagyának munkáját az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Egyesület a magyar zeneművészeti alkotótevékenység elismerésére, ösztönzésére alapított díjjal tüntette ki. Az elismerést azok a zenepedagógusok és előadóművészek vehették át, akik küldetésnek érzik a kortárs magyar darabok minél szélesebb közönség előtti megszólaltatását. Kocsis-Holper Zoltán a magyar kultúra napján egy újabb kitüntetést is kapott Budapesten, a KÓTA (Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége) szakmai díját karnagy kategóriában.

Kocsis-Holper Zoltán a KÓTA szakmai díjával.

Mindeközben lelkesen zajlik a művészeti munka a Kórus Spontánusz műhelyében, soproni középiskolások részvételével. Izgatottan várják március első vasárnapját, hisz a Világjáró-kórusbérlet második alkalmán a Spontánusz a Strokes Ütőegyüttessel, továbbá a zeneiskola, a Széchenyi-, az Orsolya-gimnázium, a Roth-, Eötvös-középiskola kórusaival együtt lép színpadra. A műsoron dallamos afrikai kórusművek és ritmusos karibi dalok szerepelnek majd március 3-án a GYIK-ban.

Címkék#Sopron

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!