Sopron és környéke

2018.06.25. 09:16

Családok vették nyakukba a várost Sopronban

Minden előzetes jóslatra rácáfolt az elmúlt hétvége: valószínűleg senki sem maradt otthon szombat este, inkább részt vett a régió valamelyik kulturális rendezvényén. FolkFest, Múzeumok Éjszakája, Nemzetközi Fúvóstalálkozó - volt itt minden.

Nagy Márta

Igazi fesztiválhangulat, ünnepi hetes életérzés, jókedvű tömeg a rendezvényeken – ez jellemezte az elmúlt hétvégét, amikor programban igazán nem szenvedett hiányt a régió. A kiállítóhelyek meghosszabbított nyitvatartása, a Múzeumok Éjszakájára szervezett programok felülmúltak minden várakozást; lépni alig lehetett a programhelyszíneken. Családok vették nyakukba a belvárost, hogy részt vegyenek a kalandjátékban, minden előadást, koncertet telt ház előtt tartottak. A „Tanítva szórakozás, szórakozva tanítás" szlogen maradéktalanul megvalósult. Két múzeum között pedig érdemes volt időzni a Fő téren, ahol a FolkFest fellépőinek csizmasarka alatt dübörgött a színpad, vagy megkóstolni a kürtőskalácsot a Várkerületen. Az idillt csak a szúnyogirtást végző repülőgép tudta megtörni.

A Múzeumok Éjszakáján minden generáció talált magának programot, gazdag volt az élménykínálat. Fotó: Magasi


 

Nem csak Sopronban és nemcsak szombaton volt jó, és volt hova elindulni. Fertődön is tömött sorokban várakoztak a látogatók, hogy az Esterházy-kastély múzeumában a Cziráky Margit és IV. Miklós hagyatékából származó tárgyakból berendezett enteriőrt – amely csak ezen az éjszakán volt látható – megtekintsék. De a régió még számos településén tartottak közösségi rendezvényeket a hétvégén, Sopronban pedig vasárnap a Nemzetközi Fúvóstalálkozóval folytatódott a kulturális élményözön. És a nyár még csak most kezdődött el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!