Sopron és környéke

2019.05.27. 10:20

Biztonságosabban kerekezhetnek Petőházán

A petőházi önkormányzat uniós és hazai forrásból több mint 62 millió forint vissza nem térítendő támogatással fogott úthálózatának kerékpárosbarát fejlesztéséhez.

kisalfold.hu

– A projekt e napokban zárul le. A beruházással élhetőbb települési környezet jött létre – közölte Piskolti Béla petőházi polgármester. – A fertőendrédi Fő utca és a petőházi vasútállomás között kerékpárosnyomot festettünk fel több mint két kilométeren. A vasútállomás és a 85. számú főút csomópontja között teljes szélességű burkolatfelújítást végeztettünk el, kétoldali egyirányú nyitott kerékpársávval községünk lakott területén, 617 méteren. Ezzel párhuzamosan új járdát is építettünk. A fejlesztéssel a kerékpáros- és gyalogosközlekedést biztonságosabbá tettük azok számára, akik Petőházáról vagy Fertőendrédről naponta járnak munkába, iskolába. A strand felé irányuló kerékpáros-közlekedés javuló körülményeitől pedig a fürdővendégek számának emelkedését várjuk.

Füzi Gyula hetente többször is kerékpárral megy – most már nagyobb biztonsággal – vásárolni a közeli szupermarketbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!