Sopron és környéke

2019.08.23. 16:42

Bindes Ferenc atya hazatért

Két évtizeden át szolgált Sopronban a hegykői születésű Bindes Ferenc atya, akinek miséit és kedvesen karizmatikus egyéniségét sokan még ma is emlegetik a városban. Szerdán érkezett a szomorú hír, hogy Feri bácsi hazatért a teremtőjéhez.

kisalfold.hu

Szerdán csendesen, az utolsó szentségekkel megerősítve elhunyt Bindes Ferenc, az 1934-ben Hegykőn született és Sopronban hosszú éveken át szolgáló, köztiszteletnek örvendő katolikus atya. Szülőfalujának díszpolgára, Sopronnak is kitüntetettje volt, s bár már tizenegy éve nyugdíjba vonult, a soproniak ma is emlegetik miséit, emberi nyitottságát és szeretetét.

Győrben szentelték pappá 1958 júniusában. Rá egy évre a soproni domonkos templom káplánja lett, négy év elteltével a papi engedelmesség és a püspöki kar új feladatokkal látta el. A Győri Papnevelő Intézet spirituálisává nevezték ki 1989-ben, innen került vissza 1991-ben Sopronba, a Szent György-templomba plébánosnak. Mindenkivel megtalálta a hangot, de különös tehetsége volt ahhoz, hogy a fiatalokat is megszólítsa. A vasárnapi fél nyolcas miséin tömve volt a dómtemplom. Ferenc atya nem csak az oltár előtt volt sokak papja. Közvetlensége, igazságossága és a belőle áradó szeretet tette hitelessé és könnyen követhetővé. Ajtaján gyakran kopogtattak, s az az ajtó mindig, mindenki előtt nyitva állt.

 

2008 októberében költözött Piliscsabára, ahol tovább szolgált. Szinte az utolsó pillanatig. Akik ismerhették, biztosak benne: szeretettel fogadták odafent.

Címkék#Sopron

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!