Sopron és környéke

2015.07.10. 11:19

Biczi: saját tévét alapít a fideszes városvezetés Sopronban

A hatalom gyakorlatilag bebetonozza a médiatúlsúlyát, pénzügyileg is meglehetősen kalandor vállalkozás - fogalmazott Biczi László.

kisalfold.hu

  
Komoly probléma, hogy senki nem mondja el azt sem, milyen televíziót akarnak - utalt sajtótájékoztatóján Biczi László (MSZP), önkormányzati képviselő, hogy csütörtökön a közgyűlés sajét tv indításáról határozott.

- Nem tudni, kik lesznek a felelősek a műsorokért, egyáltalán azt sem tudni, milyen műsorok lesznek. A döntéshozók részéről sem volt teljes egyetértés.

A polgármester azt mondta nem szívesen látna pártpolitikát az új tv-ben, de például a város kommunikációs tanácsadója elfogadhatónak látna némi politikai közéletet is. Kíváncsian várjuk, melyik szándék valósul majd meg?

A képviselő így folytatta: azért nagy meglepetésre nem számítunk. A Fidesz már bebizonyította a méregdrága köztévével, ahol, hírhamisítók juthatnak programigazgatói székbe, hogy nem tájékoztatni akarnak, nem a polgárok minél szélesebb-körű informálása a cél, hanem egy sima propaganda tv-t szeretnének.

Minden valószínűség szerint ebben az új, immár önkormányzati tv-ben, azok a vélemények, amik nem egyeznek meg a Fidesz véleményével, aligha jelenhetnek majd meg, erre tegnap egyértelmű utalások történtek.

Természetesen az új cég közelébe sem engedik az ellenzéket, pedig a Soproni MSZP ingyen vállalta volna azt a felügyelőbizottsági feladatot, amiért másoknak fizetni fognak. De úgy látszik, nem az átláthatóság és a kiegyensúlyozott tájékoztatás a cél. Kár, mert lehetne ezt jól is csinálni - zárta Biczi László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!