Sopron és környéke

2016.05.09. 11:15

Bezárták a soproni Hotel Fagust

<br>Felszámolási eljárás alá került Sopron legfiatalabb szállodájának, a Hotel Fagusnak az üzemeltetője, a Creatív Hotel Consulting Kft. A szálloda átmenetileg be is zárt. Információink szerint új üzemeltető lesz.

kisalfold.hu

Nem fogad vendégeket a Hotel Fagus. Egyelőre ez az, ami teljesen biztos, bár a recepción azt ígérik az érdeklődőknek, hogy csak átmeneti, néhány napos szünetről van  szó. A probléma nem technikai eredetű – teszik hozzá annak, aki kérdez –, hanem jogi.


– Én tavaly vásároltam éves wellnessbérletet, nem volt olcsó... Csütörtök este is mentem, legnagyobb meglepetésemre rendkívül udvariasan ugyan, de közölték: a szálloda zárva van – mondta el a Kisalföldnek Németh Miklós. Nem ő az egyetlen, aki ilyen értelemben pórul járt; úgy tudjuk, csupán egy-két vendég maradt a szállodában.


Az elmúlt hónapokban többször kellett hírt adnunk a hotel nehézségeiről, amik mögött nagy valószínűség szerint a tulajdonos és az üzemeltető érdekkülönbözete állt. Legutóbb a vízellátás korlátozásának veszélye lebegett a négycsillagos hotel felett, a csapok elzárására végül – ahogy a Kisalföld is megírta – nem került sor. (Előzmény: Vita miatt bajban a hotel, 2016. február 1., illetve Hotel Fagus: a víz maradt, 2016. február 3., Kisalföld).


Akkor még úgy tudtuk, a tulajdonos  az MKB Bank érdekeltségébe tartozó Resideal Zrt., azóta kiderült, tulajdonoscsere is történt a háttérben. A bank sajtóosztálya közölte, már nem ők a tulajdonosai az ingatlannak...


A Hotel Fagus tavaly ünnepelte tízéves születésnapját. Építése még 2003 októberében kezdődött, 3,5 milliárd forintba került és hatvan új munkahelyet teremtett. 2005 nyarára készült el a Lőverek egyik legszebb részén, az Ojtozi fasoron. Az arborétumszerű parkban álló, hétszintes szállodában 145 szoba van, wellnessrészlegét a soproniak közül is sokan rendszeresen felkeresik.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!