Sopron és környéke

2015.05.08. 16:44

Betegbarát fejlesztések a Balfi Gyógyfürdőkórházban

Modern eszközökkel, ezeknek köszönhetően pedig új kezelésekkel is bővült a Balfi Gyógyfürdőkórház.

kisalfold.hu


Pályázati forrásból fejlesztették a Balfi Gyógyfürdőkórház terápiás eszközparkját. Az új műszerek beszerzésére égető szükség volt, hiszen az elmúlt húsz évben komolyabb eszközbeszerzés nem történt Balfon, a gépek amortizálódtak, már nem feleltek meg a kor szakmai elvárásainak – hangsúlyozta a pénteki bejáráson dr. Horváth Kinga osztályvezető.

 A fejlesztésekről dr. Horváth Beatrix osztályvezető főorvos elmondta: a fizioterápia 13 elektroterápiás készülékkel, négy magnetoterápiás műszerrel, egy négyrekeszes galvánkáddal, illetve kezelőágyakkal gazdagodott. Valamennyi készülék „betegbarát", hiszen rövidebb kezelési időt, a diagnózisnak megfelelő, egyéni programokat biztosítanak.

 A fejlesztés lehetővé tette a kezelési paletta kibővítését is: mostantól a lézerterápia, a lökéshullám kezelés és a Cryo terápia is elérhetők Balfon. Ezek a módszerek a XXI. századi ellátást képviselik, a régióban is egyedülállóak.

Lehetővé teszik a kombinált terápiát akár a fém protézisekkel rendelkező mozgásszervi betegek részére is. A tornaterem eszközparkja ugyancsak bővült: járókorlát, járópad, tornaszőnyegek és egyéb tornaeszközök segítik a mozgásszervi betegek rehabilitációját. A betegek rendelkezésére áll tizenkét új, több funkciós masszázságy is.

A balfi rehabilitációs intézet országosan jó hírneve, egyedülálló gyógyvize, a negyven éves szakmai tapasztalat az ország összes tájáról vonzza a gyógyulásra várókat, éves szinten több mint 17 ezer fizioterápiás kezelést végeznek a szakemberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!