Sopron és környéke

2017.02.01. 11:08

Beszakadt a jég egy korcsolyázó alatt a Fertő tavon, így mentették ki - videó

Tanulság: egyedül senki ne menjen korcsolyázni a tavakon. <br><br>

kisalfold.hu

˝Baráti társasággal korcsolyázunk a Fertő tavon, ha az időjárás is engedi. Két hete biztonságos volt a jég, ezért az elmúlt hétvégén - január 29-én, vasárnap - is terveztünk egy nagyobb siklást a Fertőn.


Meglepetten tapasztaltuk, hogy annak ellenére, hogy melegedés nem volt a héten, egyes helyeken felolvadt a jég - ezeket a helyeket nagy ívben kerültük.


A biztonság kedvéért vittünk magunkkal csereruhát, kötelet és síbotot.


Már kifele korcsolyáztunk, amikor kiáltást hallottunk, és a távolban megpillantottunk egy embert, aki a vízből integetett.


Akciókamerával korcsolyáztunk, így a beszakadás helyét és a mentést a kamera rögzítette, de minden nem látszik. Amit  visszaad a felvétel, az a jég ropogása.... Ahol megálltunk, ott már sokkal vékonyabb volt a jég, valószínű melegforrás lehetett a környéken, és érezni lehetett a roppanásokból, hogy veszélyes terület. Valaki mondta is, amikor kijött a vízből, hogy menjünk messzebb egymástól, nehogy beszakadjon alattunk is. Tanulság: tavakon nem szabad egyedül korcsolyázni, legalább ketten, vagy hárman menjenek, és akkor se túl közel egymáshoz. Utólag persze mindenki okos, tudom... Szerencsére nem történt nagyobb baj˝ - írta Horváth Zsombor, aki a felvételt elküldte szerkesztőségünknek is:

A Fertő tavon már január 21-én is beszakadt a jég egy korcsolyázó alatt, arról itt írtunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!