Sopron és környéke

2019.01.03. 10:22

Balfi út - A beruházót is pácban hagyták Sopronban

Lukácsi Imrééket közös kapualj köti össze a szomszédos romos ingatlannal, amelynek helyén társasházat emelnének. A tetőzetét már lebontották. Emiatt csapadékos időben folyik a víz az ott lévő villanyóra dobozából, amely zárlatokat okoz. Hamarosan talán megoldódhat a probléma.

Gosztonyi Miklós

Lukácsi Imréék története tipikus példája annak, hogyan válhat valaki egy olyan vállalkozó vétlen károsultjává, akivel nincs is kapcsolatban.

Közös kapubejáróval vagyunk összekötve azzal a házzal, amely több évtizede romos állapotú

– kezdte történetét Lukácsi Imre Balfi úti lakos.

 Aztán egy budapesti beruházó megvette az ingatlant, a helyére kilenclakásos társasházat képzelt el. Tavaly májusban jött is egy vállalkozó, aki lebontotta a maradék tetőt a kapubejárónál, de aztán nem folytatta a munkát. Ennek az lett a következménye, hogy az ottani falban lévő villanyvezeték és mérőóra csapadékos időben állandóan zárlatos lesz. A beruházó fóliával igyekezett orvosolni a bajt, de azt meg az első szél elvitte, semmit se ért. Mindez sok bosszúságot okoz számunkra. Az pedig még inkább, hogy azóta sem történt semmi, teljes a bizonytalanság. Meddig kell ilyen körülmények között élnünk?

– teszi fel keserűen a kérdést.

Lukácsi Imre a romos épületnél, amelynek a tetőzetét már lebontották, azóta semmi fejlemény. Fotó: G. M.

Akivel leszerződtünk a kilenclakásos társasház megépítésére, késő tavasszal lebontotta a tetőt, aztán kapacitáshiányra hivatkozva továbbállt. Gyakorlatilag pácban hagyott minket, pedig az elképzelések szerint mára kulcsrakész állapotban kellett volna lennie az új tömbnek, s akkor nem is lenne semmi gondja a Lukácsi családnak

– magyarázta a helyzetet Gerzsenyi Gábor budapesti beruházó.

– Új építőipari vállalkozás után néztünk, s reményeink szerint nemsokára már megköthetjük velük a szerződést. E szerint az év első hónapjaiban elkezdődhet az építkezés. Megértjük Lukácsi Imréék panaszát. Ezért kérjük majd az új kivitelezőt, hogy a beruházást megelőzően, soron kívül rendezzék a sok kellemetlenséggel járó villanyproblémát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!