Sopron és környéke

2018.07.31. 09:43

Balfi temető: már nyírják a füvet - fotó

Olvasónk kérte, nézzünk utána a balfi temetőnek, mert a sírkertnek nem így kellene kinéznie. Ottjártunkkor már nyírták a füvet.

kisalfold.hu

Kétségtelen, magasra nőtt a gaz a sírok között, de megnyugtató, hogy az üzemeltető munkatársa már éppen egy fűkaszával dolgozott.

Rengeteg eső volt júliusban és még több napsütés. Sajnos a gyomnövények és a fű is gyorsabban nőtt, mint ahogy mi nyírtuk

– mondta el Sipos Gyula, a bánfalvi és a balfi temetőt üzemeltető Írisz Temetkezési Kft. vezetője, akinek továbbítottuk az olvasói panaszt.


– Külön ilyen fenntartói munkákra nem alkalmazunk munkatársakat, de tudomásom szerint más, hozzánk hasonló vállalkozások sem. Általános temetkezési dolgozóink végzik a fűnyírást és a temetők karbantartását is. Nyilván nem lehet gépekkel dolgozni, ha temetés van, tehát ezeknél a feladatoknál a szertartásokra is figyelemmel kell lennünk. De ahogy van időnk és szabad emberünk, máris a temetőrendezési feladatainkhoz fogunk – ígérte Sipos Gyula. Amint a balfi sírkerttel végeznek, mennek a bánfalviba is.

A magasra nőtt gazzal hétfőn már felvette a harcot az üzemeltető munkatársa. Fotó: Magasi

Balfon járva megnéztük a Holokauszt-emlékművet is, amit ismeretlenek tavaly augusztusban rongáltak meg: ledöntöttek három márványlapot. Az összetört kőlapokat azóta elszállították, ám a talajból ma is kiállnak a darabjaik. Winkler Barnabás, a szoborcsoport egyik tervezője érdeklődésünkre elmondta: sajnos nagyon elült az ügy, tudomása szerint még nem kezdték meg az emlékmű helyreállítását. De a héten tárgyalásokat kezdeményez annak érdekében, hogy a balfi Holokauszt-emlékmű újra teljes lehessen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!