Sopron és környéke

2019.09.04. 12:11

Autó elé hajtott egy kerékpáros Fertőszentmiklóson - fotók

Egy 53 éves helybéli nő sérült meg a balesetben.

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt Fertőszentmiklóson, kedden este. Egy 53 éves helybéli nő közlekedett kerékpárral a Rákóczi utca irányából, a 85-ös számú főút felé, a Szerdahelyi utcában lévő kerékpárúton. A József Attila utcához érve, a gyalog- és kerékpárút végét jelző tábla ellenére - a kétkerekűt hajtva - folytatta útját, és egy autó elé gurult. A kerékpáros az ütközés következtében az úttestre zuhant és megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

 

A baleset körülményeit a Soproni Rendőrkapitányság vizsgálja - írja honlapján a rendőrség szerdán. A biztonságos közúti közlekedés elengedhetetlen feltétele a kerékpárosok esetében is a közlekedési szabályok pontos ismerete és azok megtartása. Egyre gyakoribb, hogy a biciklista a gyalogos-átkelőhelyen a kétkerekűt hajtva halad át. Ez nemcsak szabálytalan, de balesetveszélyes is, ezért a kerékpárosnak, ha a közúti jelzésből más nem következik, járművéről le kell szállnia és azt tolva – a gyalogosok közlekedésére vonatkozó szabályok szerint – kell az úttesten áthaladnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!