Sopron és környéke

2016.11.03. 12:52

Ausztria beelőz? Sopronig hosszabbítanák meg az A3-as autópályát

Egy tervezet szerint a jelenleg Kismartonnál véget érő A3-as autópályát meghosszabbítanák. A sztráda elvezetne egészen a határig.

kisalfold.hu

Az utóbbi időben megnövekedett gépjárműforgalom Ausztriában, a határ térségében is jelentős gondokat okoz. Emiatt is mind nagyobb az esély a jelenleg Kismartonnál (Eisenstadt) véget érő A3-as autópályát meghosszabbítsák.


Az ausztriai autópálya kezelőjének képviselőre erről tájékoztatta a B16-os főút menti települések - Kelénpatak (Klingenbach), Cinfalva (Siegendorf), Zárány (Zagersdorf), Wulkapodrány (Wulkaprodersdorf) polgármestereit.

Húsz kilométernyi autópálya épülhet meg a határnál. Fotó: burgenland.orf.at

Húsz kilométernyi autópálya épülhet meg a határnál. Fotó: burgenland.orf.at

Az itt élők mind inkább szenvednek települések határában elhaladó  nagy forgalomtól, a zajtól, a környezet szennyezéstől.


A tervezett új út nyomvonala még nem végleges, a részleteket a következő hónapokban fogják kidolgozni. Figyelembe veszik a terep adottságait, több patak is felett is elvezet majd az autópálya. Várhatóan lesz lehajtó a határnál, ugyanis az egykori cukorgyár területén több vállalkozás is működik - közölte az ausztriai közszolgálati média.

A főút menti településeken élők is szenvednek.

A főút menti településeken élők is szenvednek.


Amennyiben megépül az A3-as autópálya hiányzó, mintegy húsz kilométeres - része, akkor az csatlakozhat a magyarországi, ugyancsak a tervező asztalon meglévő M85-ös gyorsforgalmi út befejező szakaszához.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!