Sopron és környéke

2016.09.26. 13:51

Aranyos csokoládék Sopronból

Négy arany- és két ezüstérmet nyert az International Chocolate Awards kelet-európai regionális döntőjén a soproni Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda. A csokiköltemények eséllyel indulnak a világversenyen.

Nagy Márta - Kisalföld napilap

Merlot-val bolondított, tonkababos, mentás fehér és karamellizált rozmaringos csokoládéjával aranyérmet érdemelt a csokikészítők legnagyobb nemzetközi versenyének kelet-európai döntőjén a soproni Harrer Csokoládéműhely.


A citromos-verbénás, valamint a sós karamellel töltött finomság pedig ezüstérmes lett. [namelink name="Karl Harrer"] és csapata ezzel jogot szerzett arra, hogy a világverseny döntőjén is zsűri elé kerüljenek finomságai. Tavaly ugyanezen a megmérettetésen sárgabarackos töltött csokija bizonyult kategóriájában a legjobbnak...

Karl Harrer a maga pörkölte kakaóbabbal újabb kísérletekbe fog. Nagyon érti a csokoládéínyencek nyelvét.

Karl Harrer a maga pörkölte kakaóbabbal újabb kísérletekbe fog. Nagyon érti a csokoládéínyencek nyelvét.

– Amiben benne van a lelked és a tudásod, az jó lesz – egyszerűsítette le a sikert a Kisalföldnek Karl Harrer, pedig a nemzetközi zsűri elismerését nem adták ingyen; ezen a versenyen a legjobbak vetélkednek.


A csokoládékészítő nem pihen rá a dicsőségre, máris újabb kísérletekbe fog. Bár a Harrer név hallatán sokak szájában összefut a nyál, Karl Harrer nem hagyja nyugodni a csokiimádókat. Korábban vásárolt csokoládéval dolgozott, néhány hónapja azonban a maga vásárolta kakaóbabot dolgozza fel és kreál belőle újabb csodás finomságokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!