Sopron és környéke

2018.12.14. 16:39

A testedzést is népszerűsítik a fertőszéplaki iskolában

Átadták a megszépített fertőszéplaki iskolát pénteken, amely közel negyvenmillió forintos beruházás után lett korszerűbb.

– A fertőszéplakiak büszkék lehetnek arra, hogy a feljegyzések szerint már 1697-ben volt iskolájuk. Igaz, akkor csak egy tantermes intézményről volt szó. A XX. század elejéig kellett várni a mai értelemben vett iskolaépület megvalósulásáig, ami most közel negyvenmilliós kormányzati támogatással modernizálódott – jelentette ki az avatóünnepségen Barcza Attila országgyűlési képviselő. Hozzátette: egy gyarapodó település fejlődő intézményét ünnepelhetik az átadással.

 Iliásné Pozsgai Anna intézményvezető a diákság és a tanári kar nevében mondott köszönetet. Fotó: Magasi

 – A faluvezetés 2010-ben határozott úgy, hogy a fő irányok egyike az iskola fejlesztése lesz. Akkor alig százan tanultak az intézményben, ma már százhetvenegyen – utalt az előzményekre és azok eredményére Kóbor Attila fertőszéplaki polgármester. – Arra törekszünk, hogy korszerű tudással felvértezve a diákjaink boldog és elégedett felnőttekké váljanak.

 

Az ünnepségen Marek János, a Soproni Tankerületi Központ igazgatója kiemelte: rövid időn belül több felújított iskolát adhattak át. Ez a folyamat hosszú távon is folytatódik.

 

Iliásné Pozsgai Anna, a fertőszéplaki Széchényi Ferenc-iskola intézményvezetője köszönetet mondott mindenkinek, aki hozzájárult a sokrétű fejlesztéshez. A beruházás során új tetőzettel, nyelvi laborral, iskolabútorzattal, modern fűtési és világítási rendszerrel, továbbá udvari sporteszközökkel gazdagodtak. Az egészséges életmódot szolgálja, hogy hamarosan kosárlabdapalánkot és kézilabdakapukat állítanak fel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!