Sopron és környéke

2019.04.10. 09:00

A soproni tankerület beiratkozási csomaggal is segíti a szülőket

Sok családban fontos feladat lesz a héten, hogy a hatodik életévüket betöltött gyerekeket beírassák a választott iskolába. Április 11-én, csütörtökön és 12-én, pénteken 8-tól 18 óráig van erre lehetőségük a szülőknek.

Munkatársunktól

A Soproni Tankerületi Központban érdeklődtünk arról, mire figyeljenek az anyukák, apukák. Lényeges – tudtuk meg –, hogy a szülők vigyékmagukkal a beíratáskor a gyermek nevére kiállított személyi azonosítót, a lakcímet igazoló hatósági igazolványt, a tajkártyát, a születési anyakönyvi kivonatot, az oktatási azonosítót, amit az óvoda ad ki, illetve a fejlettség elérését tanúsító igazolást.


A soproni központ – az előző évekhez hasonlóan – egy beiratkozási csomagot készített az iskolát kezdő gyermekek szülei részére, melyeket az óvodákon keresztül el is juttattak a címzettekhez. A csomag tartalmazza a beiratkozási adatlapot, a szükséges tudnivalókat, illetve a kötelezően benyújtandó nyilatkozatokat. Az érintettek előre kitölthetik a dokumentumokat, így minimálisra csökkenthetik a beiratkozáskor a várakozási időt. Azok a szülők, akik esetleg nem kaptak ilyen csomagot vagy a gyermekük nem Sopronban teljesíti óvodakötelezettségét, a Soproni TankerületiKözpontban még kérhetik.

 

A Szent Orsolya-iskola jelenlegi kis elsősei is várják a náluk  kisebbeket. Jövőre már ők lesznek a tapasztalt másodikasok. Fotó: Magasi

A Szent Orsolya-iskola jelenlegi kis elsősei is várják a náluk kisebbeket. Jövőre már ők lesznek a tapasztalt másodikasok. Fotó: Magasi


Az idei esztendőben április 1-jétől április 12-én 12 óráig internetes felületen is be lehet nyújtani a beiratkozáshoz szükséges adatokat és dokumentumokat a www.eugyintezes.e-kreta.hu oldalon, ez azonban nem mentesíti a szülőt az iskolában történő személyes megjelenéstől. (Előzmény: KRÉTA: hibára futottunk, április 5., Kisalföld.)


– Az óvodákban történt előzetes felméréseink alapján a gyermekek arányos eloszlása valószínűsíthető a Sopronban működő intézmények között, beleértve az egyházi és nemzetiségi fenntartású intézményeket is, de pontosan a beiratkozás után derül ki, hol van esetleg túljelentkezés – tudtuk meg a Soproni Tankerületi Központban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!