Sopron és környéke

2016.05.23. 11:22

A soproni Lions az év legjobbja

Volt mit ünnepelni szombat este a huszonhatodik soproni Lions-bálon. A jótékony est kezdete előtt derült ki ugyanis, hogy - fennállása óta első alkalommal - az év Lions klubja lett a soproni.

kisalfold.hu

– Ez nyilván az aktív tagjaink elismerése, akik most visszaigazolást kaptak munkájukról. Az adománygyűjtés, a forrás- és élményszerzés nem könnyű feladat, de önként vállaltuk, s megérte – mondta a Kisalföldnek Németh Emil, aki a báltól bálig tartó Lions-év soros elnöke volt. A stafétát a Hotel Sopronban szombat este megtartott jótékonysági bálon adta át a következő elnöknek, Vörös Ákosnak.


Németh Emil elmondta még, az elmúlt évben 5,7 millió forintot fordított a klub jótékony célokra. Elsősorban gyermekeken és intézményeiken segítenek és támogatják a határon túli magyarokat, de a soproni Lions készítette például a vakok tájékozódását segítő, ám mindenki számára élményt nyújtó városmakettet a Nagy rondella előtt.


A szombati bál az önkéntes munka ünnepe volt, de a jótékonyság itt is előtérbe került. Több mint egymillió forint gyűlt össze, amit rászoruló gyerekeknek szán a Lions Club Sopron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!