Sopron és környéke

2015.06.25. 13:59

A soproni kis betegek a gyógyító meséket nyáron is várják

Sopronban eddig 310 önkéntes feledtette el meséje segítségével a gyerekekkel a kórházi légkört.

kisalfold.hu


- Ha nyár, akkor szünidő, felhőtlen játék, vízpart, nyaralás - ideális esetben. A betegség azonban ilyenkor sem megy szabadságra, nyáron is sok gyermek kényszerül baleset, fertőzés vagy krónikus betegség miatt a kórházi falak közé. Az ő napjaikat teszik vidámabbá a K&H gyógyvarázs mesedoktorok, akik gyógyító történeteikkel lopnak örömöt a beteg gyerekek napjába az ország 45 kórházában - köztük a soproni kórházban is. Az önkéntes programra bárki jelentkezhet, aki meséjével hozzá szeretne járulni a kicsik lelki egészségéhez, testi gyógyulásához.

A nyár nemcsak szabadságot és szünidőt jelent, számos veszély is leselkedik ilyenkor a gyerekekre: a hőség miatt könnyen kapnak napszúrást, hőgutát, a melegben gyorsan romló ételek gyakran okoznak fertőzést, a medence csúszásveszélyes, de görkorcsolyával és biciklivel is könnyen lehet sérüléseket szerezni.

A Soproni Erzsébet Oktató Kórházat választó önkénteseket a gyermekosztályon várják a bent fekvő gyermekek.
A Soproni Erzsébet Oktató Kórházat választó önkénteseket a gyermekosztályon várják a bent fekvő gyermekek.


Rosszabb esetben ezek mind néhány napos kórházi tartózkodást jelentenek. Azért, hogy a gyerekek a nagy melegben és a nyári időszakban is jobban viseljék a bezártságot, a K&H gyógyvarázs mesedoktorai ilyenkor is vidám történetekkel szórakoztatják őket a kórházakban.

A Soproni Erzsébet Oktató Kórház másfél éve csatlakozott a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programhoz, amelynek köszönhetően Sopronban eddig 310 önkéntes feledtette el meséje segítségével a gyerekekkel a kórházi légkört. De nemcsak itt gyógyítanak a mesedoktorok - az ország 45 kórházában eddig összesen 9400 alkalommal loptak derűt a kis betegek napjába az önkéntes jótevők.

A mesélők ugyanakkor nemcsak a gyerekeknek segítenek - szabadidőt jelentenek az örökös „szolgálatban" lévő szülőknek és a kórházi szakápolóknak is. A mesedoktoroknak pedig felejthetetlen élményt jelentenek a csillogó szemek, és a tudat, hogy valami jót tettek a beteg gyerekekért.

„Nagylányommal együtt jelentkeztem a közeli kórházba, ahol csodálatos órákat töltöttünk el a műtétre váró gyerekek között. A meseolvasás mellett beszélgettünk, megvitattuk az élet nagy dolgait, és jókat nevettünk együtt. Felejthetetlen érzés az a rengeteg szeretet és hála, amit a gyerekektől kaptunk, és felemelő volt látni azt is, hogy 20 éves lányom mekkora szeretettel és segíteni akarással fordult a kicsik felé. Biztos vagyok benne, hogy ez az élmény meghatározza a személyisége fejlődését, és ezáltal még jobb emberré válhat!"- mondta el H. Anikó mesedoktor.

A Soproni Erzsébet Oktató Kórházat választó önkénteseket a gyermekosztályon várják a bent fekvő gyermekek, akik leginkább légúti, húgyúti, idegrendszeri, gasztroenterológiai fertőző betegségekkel kerülnek be, de gyakoriak a balesetek, mérgezések is. Ezen kívül az osztályon történik a sebészeti, traumatológiai, és fül-orr-gégészeti műtétre való előkészítés és műtétek utáni megfigyelés is.

A meseolvasók hetente egyszer látogathatják meg a kis betegeket - a pontos időpontot a K&H gyógyvarázs honlapján választhatják ki.
Mesedoktornak bárki jelentkezhet, aki kedvet érez hozzá, hogy jobbá tegye egy beteg kisgyerek napját - csak regisztrálnia kell a khgyogyvarazs.hu oldalon, és már ki is választhatja a számára legmegfelelőbb kórházat és időpontot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!