Sopron és környéke

2018.01.11. 09:13

A Simonyi-karral ismerkedtek Sopronban

- Örömmel közölhetem, a most hozzánk ellátogatott pályaválasztók száma felülmúlta várakozásainkat.

kisalfold.hu

Bízunk abban, hogy képzési palettánk sokfélesége s az azt követő elhelyezkedési lehetőségek bővülő köre vonzó lesz a bennünket választó diákságnak – nyilatkozta a szerdai nyílt napról dr. Magoss Endre, a Soproni Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Karának megbízott dékánja.

 Dr. Magoss Endre  megbízott dékán ismertette a kar képzési struktúráját a nyílt napon.

Korábban oktatási dékánhelyettesként tevékenykedett, így a tegnapi nyílt napon már nem a jelentkezés gyakorlati tudnivalóit ismertette a leendő egyetemi hallgatókkal, hanem a kar képzési struktúráját, az ebből eredő karrier lehetőségeit mutatta be. Műszaki képzéseik között unikális a faipari mérnöki szak, amely hazánkban egyedül Sopronban található. Igen kedvelt a mechatronikai mérnöki képzésük, miként az iparitermék- és formatervező művészek képzése is, amely hidat jelent a műszaki és a művészeti képzések között. Ez utóbbi terület esetükben – az építőművész, a tervezőgrafikus és a formatervező művész – már a kreatív iparágakhoz kötődik. A Simonyi-kar a gazdaságinformatikus-képzéssel teszi teljessé oktatási palettáját – hangzott el a kar tegnapi nyílt napján.

Címkék#Sopron

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!