Sopron és környéke

2014.09.29. 17:05

A nap, amikor együtt imádkoznak a soproni polgármesterjelöltek

Két soproni polgármesterjelölt biztosan ott lesz a csütörtöki közös imádságon.

kisalfold.hu

  
- Nagy szerencsémre sokféle színezetű a gyülekezetünk - kezdte Henczel Szabolcs, a Szent György plébánia plébánosa. - Az egyik tanítványom egy párt színeiben képviselőjelöltként indul az önkormányzati választáson. Jómagam pedig jellemzést írtam róla a kiadványába. Ez a gyülekezet egyik felének - joggal - nem tetszett.

A sokszínűségünket jelzi az is, hogy minden hónap csütörtökén jótékonysági napot tartunk a rászorultaknak. A gyűjtés szervezője pedig az egyik polgármesterjelölt aktivistája is egyben. Úgy vélem, keresztények között nem számít a pártpolitika.

Henczel Szabolcs így folytatta: „iránytűm Ferenc pápa, aki a megbékélés jegyében politikusokat ültet egy asztalhoz. Ezen útmutatást követve felkértem a négy polgármester jelöltet, hogy nyissák ki a szívüket és jöjjenek el hozzánk, egy közös imádságra."

Mind a négy polgármester kapott meghívást az imádságra

Mind a négy polgármester kapott meghívást az imádságra

Portálunk megkereste a polgármesterjelölteket, s eddig ketten jelezték: biztosan ott lesznek az imádságon.

- Római katolikusként természetes, hogy részt veszek - mondta Gőbl Gábor (Jobbik). - A rászorultak számára kettőszáz darab, kizárólag hazai gyártású konzervet is magammal viszek.

Walter Dezső (független) jelezte: eleget tesz a felkérésének.
- Engem nem köt a pártfegyelem, s emiatt arra kérem mindazokat, akiknek engedélyt kell kérniük, azt mihamarabb tegyék meg, és legyenek ott csütörtökön délután - tette hozzá. - Ellenfelek vagyunk, nem ellenségek, és itt az alkalom, hogy beszéljünk egymással.

Fodor Tamás (Fidesz-KDNP), illetve a pártszövetség kampányfőnöke későbbre ígért tájékoztatást. Barnd Tara (független) egyelőre nem reagált telefonhívásunkra.

Korábban írtuk:

A soproni Szent György plébánia szervezésében - Szentatyánk példájára - meghívták az október 12-i önkormányzati választáson induló soproni polgármesterjelölteket, hogy imádkozzanak velünk városunk és hazánk jövőjéért és ezt követően nyissuk meg közösen szívünket rászoruló embertársaink felé - olvasható a plébánia közleményében.

Október 2-án, csütörtökön délután fél 3-tól a szokásos első-csütörtöki étel és ruhaosztáson vesznek részt a plébánia udvarán a polgármesterjelöltek aktivistái.

Időpont: 2014. október 2. csütörtök, 14:30

Helyszín: Sopron, Szent György plébánia, Szent György utca 7.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!