Sopron és környéke

2016.04.16. 08:42

A magyar határtól Németországig 1500 eurót ér a feketefuvar

Az osztrák hatóságok pénteken éjszaka 43 menekültet fogtak el a magyar-ausztriai határnál. Nyolc embercsempészt őrizetbe vettek.

kisalfold.hu

Hiába van kerítés Magyarország déli országrészében, az utóbbi időben ismét aktívak lettek az embercsempészek a burgenlandi határszakaszon - mondta a rendőrség illetékese az ausztriai közszolgálati médiának.


A déli határzárat a profik megkerülik ugyanis. Az osztrák rendőrség fokozott ellenőrzésebe kezdett. Ennek eredményeként februárban hat, márciusban tizenkettő, s áprilisban csap pénteken éjszaka nyolc embercsempészt vettek őrizetbe.


A rendőrség pénteken éjszaka több csoportban utazó mindösszesen 43 menekültet állított elő.


A adatom szerint a menekültek nemcsak szírek és afgánok, jönnek Pakisztánból, Iránból, Marokkóból, Nigériából és Koszovóból. Az árak azonban alig változnak. Egy rövid szakasz néhány száz euróba kerül.


A Magyarországtól Németországba tartó út ára mintegy 1500 euró. Igaz, Találkoztak olyan esettel is, amikor az utasokat egyszerűen kitették Magyarországon, s ők gyalog folytatták az útjukat.

Arról már a kisalfold.hu-is beszámolt korábban, hogy Miklóshalmánál (Nickelsdorf) kerítést építenek az ausztriai hatóságok.

A rendőrség azt gyanítja, hogy az új útvonal az olaszországi határszakaszra tevődik majd át. Emiatt a karintiai tartományban is fokozott ellenőrzések lesznek.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!