Sopron és környéke

2019.03.15. 18:20

A Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét vehette át Firtl Mátyás

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából soproniak és Sopronhoz kötődők is részesültek állami elismerésekben.

Nagy Márta

Firtl Mátyás, Sopron és környéke volt országgyűlési képviselője, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat volt általános alelnöke, a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést vehetett át a nemzet szolgálatában végzett több évtizedes, szerteágazó közéleti pályafutása elismeréseként.


A Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári kitüntetését kapta a nemzetközileg is elismert tudományos munkája, valamint a magyar zsidóság háborús veszteségeinek feltárása, illetve az emlékkultúra fejlesztése érdekében több évtizeden át végzett tevékenysége elismeréseként Dr. Szita Szabolcs, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény Közalapítvány volt igazgatója, a Soproni Egyetem professor emeritusa.


Műemlékvédelemért – Forster Gyula-díjjal ismerték el kiváló színvonalon végzett klasszikus műemlék-felügyeleti munkájáért, az örökségvédő munka magas szakmai színvonalának megőrzésében vállalt szerepéért, műemlékvédelmünk hazai és nemzetközi képviseletéért, a műemlékvédelmi szakember utánpótlást segítő oktatói és előadói, valamint szakmai szervező és publikációs tevékenységéért dr. Veöreös András építésznek, műemlékvédelmi szakmérnöknek, tanszékvezető egyetemi docensnek, a Soproni Városszépítő Egyesület Winkler Oszkár Építészeti Szakbizottság elnökének.


Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült: dr. Úry Előd fogorvos, a Soproni Erdélyi Kör elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!