Sopron és környéke

2018.07.17. 09:00

A közügyek diákként is érdekelték az új soproni képviselőt

Filep Márk meggyőző többséggel nyerte el a belvárosiak szavazatait a vasárnapi időközi önkormányzati választáson. A harminchárom éves szociálpedagógus fiatalkora ellenére már kilenc éve tagja a Fidesznek, a közügyek iránt mindig is fogékony volt.

– Nagyon örülök az eredménynek és ezúton is köszönöm a bizalmat. A soproniak ezek szerint értékelik a fejlődést, különösen a belváros fejlesztését és ennek folytatására szavaztak – mondja elöljáróban a soproni képviselő-testület új tagja, aki több mint kétharmaddal nyerte el a belvárosi képviselői széket. Kemény munka áll mögötte, alapos és kiterjedt kampánymunkát végzett, ami számára különösen értékes tapasztalatokat is hozott.

Filep Márk meggyőző többséggel nyerte el a belvárosiak szavazatait.

– Rengeteg emberrel találkoztam a kampány alatt, kerestem is a lehetőségeket és sokan meg is találtak. Ami különösen jólesett, az a választók biztatása. Meglepően sok pozitív visszajelzést kaptam arra, hogy fiatalként vállalom ezt a munkát – árulta el Filep Márk. Akiről rögtön ki is derül, hogy már egészen korán kezdte...

– Már középiskolás koromban érdeklődtem a közügyek iránt, ez talán nyitott és érdeklődő személyiségemből ered. A világnézetemhez pedig a Fidesz politikája áll a legközelebb. Emellett az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség soproni csoportjának is elnöke vagyok – mondta el a képviselő, aki tősgyökeres soproni, és iskoláit is a városban végezte: a Szent Orsolyában, a Líceumban tanult, majd az egyetem Benedek-karán szerzett szociálpedagógus-diplomát. Jelenleg a Szent Benedek Idősek Házában szociális munkatárs.


A frakcióban még nem egyeztettek Filep Márk bizottsági feladatairól, de az ifjú városatya reméli, a szociális szférában szerzett tapasztalatait kamatoztathatja majd a testületi munkában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!