Sopron és környéke

2014.07.07. 11:03

A Győrkőcön és a Volton a környezetvédelem fortélyairól

Fesztiválozz környezettudatosan – hirdeti az Országos Gyermekegészségügyi Intézet.

kisalfold.hu


A 2014 tavaszán indult országos kampány keretében felhívják a figyelmet a fenntartható életmódra a családok és a lakosok körében. Így a hétvége folyamán két remek eseményen is népszerűsítették a környezettudatos életmódot. A kisebbek és családjaik a győri Győkőcfesztiválon, a nagyobbak pedig a soproni VOLT-on sajátíthatták el játékos, szórakoztató formában a környezetvédelem fortélyait.

Futurobival – Takács Flórián, Kázsmér Evelin és Kázsmér Katalin, Major Róbert és Kázsmér Vivien a jövőből visszajött kis robot segítségével tanulhatta meg a környezetvédelem fontosságát. Fotó: H. B. E

Futurobival – Takács Flórián, Kázsmér Evelin és Kázsmér Katalin, Major Róbert és Kázsmér Vivien a jövőből visszajött kis robot segítségével tanulhatta meg a környezetvédelem fontosságát. Fotó: H. B. E

Az „Országos kampány a fenntartható életmódért a családok és lakosok körében" elnevezésű uniós projekt során jelenleg is zajlik a lakosság számára készített nagyszabású kampány.

Óriásplakátok, kiadványok és egyéb kommunikációs csatornák, valamint tv- és rádióspotok hirdetik a projekt kiemelt üzeneteit, hogyan használj kevesebb vizet, vegyszert és energiát, segíts abban, hogy minél kevesebb hulladék keletkezzen.

A kampány arca Keleti Andrea táncművész, aki gyermekeivel együtt segít a fenntartható életmód népszerűsítésében.

A hétvégén a Győrkőcfesztiválon a legkisebbek találkozhattak Futurobival, a jövőből visszajött kis robottal, aki megtanította, miként lehetnek már most a Föld legjobb barátai.

A kamasz és fiatal felnőtt korosztály figyelmét a soproni VOLT Fesztiválon a projekt másik arca, egy Tücsök hívta fel a környezettudatos életmódra, a „Pózolj a tücsökkel" kampány keretein belül, ahol selfie-k készítésére hívták a fesztiválozókat.

Itt ismerkedhettek meg emellett a kifejezetten számukra létrehozott Ökokaland Facebook-alapú játékkal, hiszen a rendezvény ideje alatt lehetőség volt kipróbálni a játékokat tableten és terminálokon is. (További, bővebb információ: www.okoportal.hu.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!