Sopron és környéke

2019.08.09. 10:00

A gödrök miatt bosszankodnak Fertőszentmiklóson

Új áramátadó állomást, transzformátort kapott Fertőszentmiklós. Az áramszolgáltatói fejlesztés, ami februárban kezdődött el, még nincs kész, betemetetlen gödrök jellemzik a várost.

Gosztonyi Miklós

– A város egyik vállalatánál kevésnek bizonyult a rendelkezésre álló elektromos teljesítmény. Így a cégnél az áramszolgáltató egy új áram­átadó trafóállomást helyezett üzembe. Az E.ON-nál úgy gondolták, ha van egy új transzformátorállomás, Fertőszentmiklós biztonságos áramellátása érdekében fejlesszék erről a már meglévő kisebb teljesítményű trafópontokat is. Mindenki örült a februárban kezdődött beruházásnak, ami sajnos a mai napig nem fejeződött be – közölte Farádi Tamás, Fertőszentmiklós műszaki ügyintézője. – A feladat mintegy öt kilométernyi földkábel kiépítése volt az új trafó és a kis trafók között. Ez bel- és külterületet is érint. Az eltelt idő során a kábeleket lefektették, a nyomvonali árkokat betemették, viszont a kábelek kötéshelyeinek gödrei még nyitottak, s az elektromos vezetékeket sem kötötték még össze. A helybélieknek ez sok bosszúságot, balesetveszélyt jelent, hiszen a kitermelt földet a közterületekre, közte a áruházhoz és az ipartelephez vezető, forgalmas kerékpárútra deponálták. Május közepe óta pedig a beruházásban semmi előrehaladás nem történt. Mi úgy látjuk, a gond abból fakad, hogy minden munkamenetet más és más alvállalkozó végez. Vajon mikor fejeződik be a fejlesztés?

Föld az út mellett

Az E.ON tájékoztatása szerint a beruházással nagymértékben javul Fertőszentmiklós és vonzáskörzete biztonságos villamosenergia-ellátása. Az új kapcsolóállomással rövidülni fog a fogyasztói kiesések időtartama és várhatóan az üzemzavarok száma is csökken. A beruházást még tavaly elkezdték, elkészült a kapcsolóállomás, idén hozzáfogtak a kapcsolódó szabadvezetéki, valamint a kábelhálózat kiépítéséhez. A kivitelezéssel megbízott partnercég feladata a hálózatra kapcsolások és az új ellátási terület kialakítása. Az ehhez szükséges hálózati kikapcsolások egyeztetése, valamint a munkálatok előkészítése folyamatban van. Az időszakos kikapcsolással érintett ügyfeleket értesíteni fogják, várhatóan még e hónapban. A munkaterületi árkokra addig is olyan, az ott élők biztonságát szolgáló megoldásokat keresnek a kivitelezővel együtt, amelyek a hátralévő munkálatokat nem fogják akadályozni. A munkagödröket ugyanis csak a hálózatra kapcsolások után temethetik be. A munkálatok a tervek szerint októberben befejeződnek. Az áramszolgáltató az érintett lakók megértését és türelmét kéri. Hozzátették: jelenleg nagyon sok igényt kezelnek egy időben, ami azt is jelenti, hogy nem minden esetben áll rendelkezésre megfelelő kivitelezői kapacitás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!