Sopron és környéke

2018.04.28. 23:28

A Fertő tavi fej nélküli holttest ügyében letartóztattak egy bécsi férfit

Az osztrák sajtó szerint az áldozat valószínűleg cseh vagy szlovák prostituált volt.

Munkatársunktól

A kisalfold.hu elsőként adott hírt a magyar sajtóban arról két hete, hogy fej és végtagok nélküli holttestet találták a Fertőben az osztrák oldalon, Rusztnál. Itthon sokan azt gondolták, hogy VV Fanni holttestére bukkantak, illetve olyan teória is volt, hogy a darnózseli N.-né K. Judit földi maradványai kerültek elő. Mindkét magyar szálat rövid időn belül kizárta az osztrák nyomozó hatóság. 


Szombaton újabb hír látott napvilágot a Fertő tóban talált holttest ügyében. Egy osztrák állampolgárt vettek őrizetbe nemrég és azt gyanítják, hogy a vízben talált áldozat valószínűleg cseh vagy szlovák prostituált volt. A letartóztatott férfi Bécsben él, az osztrák rendőrség és ügyészség egyelőre kevés adatot oszt meg a nyilvánossággal a nyomozás érdekében.


Az osztrák portálok szerint elképzelhető, hogy a nős férfit zsarolta a prostituált és a "családi béke" megőrzése érdekében követte el a gyanúsított a gyilkosságot. Ez azonban egyelőre csak feltételezés. Bővebb tájékoztatást az osztrák hatóságok várhatóan jövő hét közepén adnak a nagy port felverő ügyről.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!