Sopron és környéke

2015.11.16. 13:38

A 85-ösön ijesztgető autós nem hagyhatja el Nagylózst - videó

Lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el a férfi számára.

kisalfold.hu

A Győr Járásbíróság nyomozási bírája az ügyész indítványával egyezően lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a 85. számú főúton a forgalommal szembeni sávban közlekedő gyanúsítottat illetően és határozatában megtiltotta, hogy a gyanúsított lakóhelyét, Nagylózs községet elhagyja - tájékoztatott hétfőn dr. Máté Kinga, a Győri Törvényszék sajtószóvivője.


A nyomozás adatai szerint a gyanúsított több alkalommal a 85. számú főúton, lakott területen kívüli közlekedése során az édesapja tulajdonában álló személygépkocsival előzést kezdett meg, majd az előzés befejezését követően, látva, hogy szemből gépjárművel érkeznek, nem tért vissza a forgalmi sávjába, hanem a jármű nagyobb terjedelmével a bal oldali forgalmi sávban haladt tovább. A szemből közlekedő gépjárművek a veszélyhelyzetet észlelve az úttestről a lehetséges mértékig lehúzódtak, anyagi kár és személyi sérülés így nem keletkezett. 


A bíróság határozatának indokolása szerint a kényszerintézkedés elrendelésének feltétele fennáll, a nyomozás kezdeti stádiumban van, további nyomozási cselekmények elvégzése,  tanúk kihallgatása, a gyanúsított kihallgatása, szakértői vélemények beszerzése, azok kiértékelése szükséges. A bíróság osztotta azonban az ügyészség álláspontját és a gyanúsított személyi és családi körülményeire, életkorára, az eljárás során tanúsított magatartására figyelemmel elegendőnek ítélte meg a lakhelyelhagyási tilalom elrendelését, amellyel a bűnismétlés megakadályozása biztosítható. 


A bíróság határozatát az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette, a védővel a bíróság kézbesítés útján közli a határozatot, így az nem jogerős. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!