Sopron és környéke

2019.09.07. 11:15

Parkolók ingázóknak: Vulkapordányban elektromos töltők és posta is segíti az ingázókat

Környezetvédelmi megfontolások, az utasok kiszolgálása és az ingázók életének megkönnyítése is célja volt annak a 310 ezer eurós beruházásnak, amit pénteken adtak át Vulkapordányban (Wulkaprodersdorf).

Nagy Márta

Kétszázharminc ingyenes parkoló, elektromos töltőállomások autóknak és kerékpároknak, nyitott és zárható biciklitároló és egy posta is szolgálja az utasok kényelmét Vulkapordányban (Wulkaprodersdorf) a vasútállomáson. Uniós támogatás felhasználásával, Burgenland tartomány és az állam közös beruházásaként háromszáztízezer euró értékben fejlesztette az infrastruktúrát a Raaberbahn, nem titkoltan többen között a magyar ingázók érdekében.


A tartomány és a vasúttársaság vezetői tegnap avatták fel ünnepélyesen a beruházást. Johann Tschürtz, a burgenlandi tartományfőnök helyettese, Heinrich Dorner és Astrid Eisenkopf, a tartomány prominensei, valamint a GYSEV-Raa­berbahn vezetői is üdvözölték a fejlesztést. Mint elhangzott, a hivatalosan vulkapordányi vasútállomásként üzemelő, postacímét tekintve Antau-hoz (Selegszántó) tartozó ingatlanon csaknem hatezer négyzetméteren alakították ki a parkolókat. Ezzel megteremtették a feltételeit annak, hogy a Magyarország felől Bécs irányába tartó ingázók itt, a határtól a második településen hagyhassák gépjárműveiket, s innen vasúton folytassák útjukat munkahelyük felé. Bécs főpályaudvara egyórányi, kényelmes utazásra van a vulkapordányi állomástól.

Fotó: Magasi Dávid

A P+R parkolóban külön biztosítottak helyeket az autóbuszoknak és a kerékpárosoknak is. Így a vulkapordányi állomás igazi multimodális csomópontként funkcionál. Aranyos színfoltjai a hatalmas várakozóhelyen a búcsúzkodóknak fenntartott helyek, amiket az aszfaltra festett „kiss + ride" felirat mellett puszilkodó pár is jelöl. Természetesen külön helyeket biztosítottak mozgássérülteknek, és vannak családi parkolók is.


Az állomáson már üzemel a nemrég átadott postahivatal, ahol ugyancsak számítanak a magyar ügyfelekre. Vannak ugyanis olyan internetes áruházak, amik Magyarországra nem, Ausztriába viszont szállítanak. Így a soproniaknak például mindössze húszpercnyi autózás (persze optimális forgalom mellett) a posta, ahol átvehetik az akár tengerentúlról érkező küldeményeiket. (A posta címe: Post Partner Gewerbepark Antau 1., 7042 Antau.) A hivatal hétfőtől péntekig 6.30-tól 12.20-ig, illetve 14-től 18.50-ig tart nyitva, szombaton pedig 9-től 12 óráig várja az ügyfeleket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!