Sopron és környéke

2019.08.14. 13:33

Napelem-rendszert építettek a fertőendrédi polgármesteri hivatalra és a helyi ovira - fotók

Elkészült Fertőendréd Község Polgármesteri Hivatalának és a Fertőendrédi Ikva-Gyöngye Óvoda energetikai felújítása. A vissza nem térítendő támogatás 36,58 millió forint volt, melyet az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapja finanszírozott.

kisalfold.hu

A fejlesztés során a Polgármesteri Hivatal és az Ikva-Gyöngye Óvoda épülete került korszerűsítésre. A 36,58 millió forintos európai uniós beruházás megvalósulásához az Önkormányzat további 9 181 839 Ft saját forrást biztosított annak érdekében, hogy a fejlesztés teljes mértékben a mai kornak megfelelő legyen, ezért Fertőendréd Község Önkormányzata az épületek fenntartását költséghatékonyabban tudja majd biztosítani. A kivitelezés befejeződött, így mostantól az európai uniós támogatásnak köszönhetően környezetbarát és gazdaságosan üzemeltethető intézményekkel gazdagodott a Község.


A projekt célja az épületek hőtechnikai adottságainak javítása, valamint hőveszteségeinek csökkentése volt, ennek érdekében a pályázat keretében az épületek valamennyi homlokzatának hőszigetelése, a lábazatok hőszigetelése, padlásfödémek szigetelése, külső nyílászárók cseréje és projektarányos akadálymentesítés valósult meg. Továbbá a Polgármesteri Hivatal épületére napelemes-rendszer került kiépítésre.

 

Az uniós támogatásból finanszírozott korszerűsítésnek köszönhetően a létesítmények energetikai szempontú korszerűsítése az üzemeltetési, fenntartási költségek csökkenését fogja eredményezni, amely nemcsak a pályázónak jelent költségmegtakarítást, de a lecsökkenő energiahordozó felhasználás környezetvédelmi szempontból is előnyös. 


A munkálatok végeztével Fertőendréd Községnek két új olyan intézményi épülete lett, amely megfelel a mai energetikai előírásoknak és a környezetvédelmi szempontoknak. Mindez nemcsak a fenntartási költségekben tükröződik majd, hanem sokkal komfortosabb környezetet is biztosít a dolgozók és a gyermekek számára, továbbá a megújult homlokzatok a városképet is javítják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!