Sopron és környéke

2019.06.30. 03:51

Tízforrás Fesztivál 2019 - Program: Szent Efrém Férfikar - július 21.

A Szent Efrém Férfikar 2002-ben alakult meg és az utóbbi években Magyarország legnépszerűbb vokális együttesévé vált.

kisalfold.hu

Időpont: 2019. július 21. (vasárnap) 17.00 óra

Helyszín: Fertőszéplak, Mindenszentek templom

A Magyar Örökség és Budapest Márka díjas Szent Efrém Férfikar célja és küldetése három pilléren nyugszik: egyrészt a bizánci rítusú keresztény világ vokális örökségének kutatása és bemutatása, másrészt a magyar férfikari hagyomány (Liszt, Bartók, Kodály, Ligeti) ápolása, harmadrészt pedig a vokális kortárszene népszerűsítése.


A Szent Efrém Férfikar 2002-ben alakult meg és az utóbbi években Magyarország legnépszerűbb vokális együttesévé vált. Alapítója és művészeti vezetője a Liszt-díjas Bubnó Tamás, Magyarország érdemes művésze. A nyolctagú együttes rendszeresen koncertezik Magyarországon és világszerte.


Az együttes saját rendezésű sorozatai különleges helyet foglalnak el a hazai koncertéletben és egyben komoly rajongótáborral bírnak. 2019-ben megjelent “Wings" című lemezük egy kontinenseken átívelő szakrális zenei utazás, amelyben megfér egymás mellett az észak-amerikai gospel és a sotho nyelvű, vagy a hindi vallásos ének.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!