Sopron és környéke

2019.03.13. 09:23

Tilos megállni a garázs előtt Sopronban a Csengeryn? - fotó

A Sopron Holding Megállni tilos! jelzést festett fel a garázsok elé. A társasház magántulajdonban van, a hozzá tartozó telekkel együtt.

kisalfold.hu

A Csengery u. 54–60-ig lévő társasházak garázsai előtt a Sopron Holding „Megállni tilos!" jelzést festett fel. A társasház magántulajdonban van, a hozzá tartozó telekkel együtt. A felfestett „Megállni tilos!" jel ezen a privát területnek számító telekhatáron belül látható. Nem értjük az intézkedés értelmét, a jogszerűségét meg egyáltalán nem. Nem állhatunk meg a saját garázsunk előtt, mert ez esetben akár meg is büntethetnének minket?

– vetette fel a kérdést Szánthó Sándor, az egyik érintett lakó.

Több tulajdonos is jelezte nekünk, hogy nem tudják használni garázsukat a be- és kihajtást akadályozó autók miatt

– tudtuk meg az előzményeket Smideliusz Eleonórától, a Sopron Holding kommunikációs munkatársától.

Az ő védelmükre festettük fel a megállást tiltó jelet. A garázstulajdonos, illetve a tulajdonos engedélyével odaállhat bárki, büntetni biztosan nem fogják. Amennyiben azonban illetéktelen parkol a garázs elé, a tulajdonos kihívhatja a rendőröket, akik ebben az esetben megbüntetik az engedély nélkül ott álló gépjármű tulajdonosát.

A tulajdonos és annak engedélyével bárki parkolhat a garázs előtt. Csak az illetékteleneknek kell szembenézni a büntetéssel. Fotó: Magasi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!