Sopron és környéke

2019.03.26. 08:18

Betegen, éppen csak lakható otthonban él a volt rendőr Sopronban

Molnár György rendőrként dolgozta le aktív éveit, most mégis egy olyan önkormányzati bérlakásban kénytelen a sógorával élni, amiben a cserépkályha már felrobbant, a villanyvezeték kigyulladt. Betegsége miatt is segítségre szorul.

Nagy Márta

Apám is stroke miatt halt meg, a sógorom is negyvenhat évesen. Engem két éve döntött le a betegség, a bal felem lebénult

– mondja botjára támaszkodva Molnár György. Fiatalabb sógorával él egy kétszobás bérlakásban, fürdőjük nincs, csak egy hideg vizes csap. Az ajtó épp csak kizárja a hideget, a cserépkályha használhatatlan, a villanyvezeték már kétszer kigyulladt, ki tudja, meddig bírja még. Hullik a vakolat és penészes a lakás.

Molnár György a lakásban is nehezen mozog. Fotó: Magasi

Nekünk nincs pénzünk mindezt rendbe tenni, a rezsit és a bérleti díjat is a lányom fizeti, nélküle nem tudom, mi lenne velünk

– mosolyodik el a férfi, aki aktív életében rendőrként szolgált. Most nehezen mozog, hetente egyszer, ha elhagyja a lakást, akkor is csak a Rollinak hívott kerekes járókerettel. Jó nyugdíja lehetne, ha egy svájcifrank-alapú hitel nem vitte volna el mindenét; lakását, örökségét, a fele nyugdíját – és a lehetőségeit.

Ami maradt, az épp csak elég a megélhetésre, ételre és a gyógyszerekre. A támogatást a lakásra fordítanám, hogy legalább világosságunk legyen

– zárta Molnár György, akit a Jóakarat Hídja Alapítvány százötvenezer forinttal segít.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!