Sopron és környéke

2018.12.03. 08:00

Újra elhódították az első helyet a soproni tanulók

Megvédte címét a Soproni SZC Idegenforgalmi, Kereskedelmi, Vendéglátó Szakképző Iskola csapata. A tavalyi siker után idén is ők nyerték a Schnitta Sámuel Országos Szakmai Emlékverseny regionális versenyét. Tavaly az országos döntőben is ők voltak a legjobbak, így lehet ez idén is.

kisalfold.hu

Soproni győzelem született a Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület – Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség támogatásával – ötödik alkalommal megtartott Schnitta Sámuel Országos Szakmai Emlékversenyének regionális megmérettetésén. Második lett Győr, harmadik pedig Zalaegerszeg csapata a nemrég Sopronban megtartott színvonalas versenyen.

Színvonalas versenyen született újabb soproni siker.

A cukrász-, pincér- és szakácstanulók felkészítését vállaló iskolák csapatai öt tanulóból álltak:két szakács, egy cukrász és két pincér versenyzőből. A szakmai zsűri nemcsak az egyéni teljesítményeket, hanem a csapatmunkát is értékelte – hiszen a vendéglátás sikeréhez a szakácsok, cukrászok és pincérek közös, magas színvonalú munkája szükséges.


Az országos döntő helyszíne idén Szolnok lesz, ám a döntőt t országos területi régióverseny előzi meg. A hagyományosan Sopronban tartott nyugat-magyarországi megmérettetésen a vendéglátók mellett Győr, Keszthely, Mosonmagyaróvár, Zalaegerszeg iskoláinak csapatai versenyeztek egymással. Országos szinten mintegy harminc iskola vesz részt az V. Schnitta Sámuel Országos Szakmai Emlékverseny regionális versenyein. A soproni csapat nagy lelkesedéssel és várakozással készül az újabb megmérettetésre, hiszen az előző verseny országos döntőjében a soproniak első helyezést értek el. 

A névadó példa is

Schnitta Sámuel az elmúlt század közepének meghatározó éttermi szakembere volt. Európa számos országában fejlesztette szakmai ismereteit és megszerzett tudását itthon hasznosította. Neves éttermek munkáját irányította, az 1958-as brüsszeli világkiállítás magyar éttermének vezetője is volt. Felszolgálói ismeretek tankönyvén a pincérszakma több generációja nőtt fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!