Sopron és környéke

2018.12.17. 13:05

Szép a macskakő Sopronban, de nagyon ráz

A belvárosi burkolatfelújításnak igen sokan örülnek, de van egy másik oldala is, amiről viszont eddig senki sem beszélt. Szép és korhű a sok macskakő, viszont babakocsival, kerekesszékkel nehezen járható.

kisalfold.hu

– Nem tudom az idős édesanyámat sétálni vinni a belvárosi otthonból, mert a macskakő annyira egyenetlen, hogy néhány méter után azt mondja, vigyem inkább vissza. Látom, hogy ez nem csak a mi problémánk, ezért teszem szóvá az ügyet – mondja Vérti Gyula. Elismeri, hogy a rekonstrukció megadja az utcáknak a történelmi hangulatot, de gondolhattak volna azokra is, akik nehezen vagy csak segítséggel járnak. Csupán egy méter széles sima burkolat megoldotta volna az ő problémájukat.

Szép az új burkolat, de a nehezen járóknak nem egyszerű közlekedni rajta. Fotó: Magasi

A belvárosban idősek háza is működik, az ott élők számára nehéz terep a macskakő. De a menyasszonyoknak és a babakocsit toló anyukáknak is az. A legnehezebben bottal vagy járókerettel lehet közlekedni rajta.


Az önkormányzat a belvárosi utcák felújítása során tulajdonképpen gondolt a babakocsikra és kerekesszékekre, az utcák egyik oldalán a nagyobb kövek simább felületet adnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!