Sopron és környéke

2018.12.04. 22:57

A Jereván lakótelep iskolásainak adventvárása

A soproni Lackner-iskolában hétvégi kézműves-foglalkozással és -vásárral kezdődött az adventi időszak.

 Az intézményben minden nap nyitnak egy ablakot az adventi kalendáriumban, ahol naponta egy-egy olyan diák 

fotója tűnik elő, akire büszke az iskola. Majd a karácsonyi szünet előtt egy közös ünnepségen megajándékozzák egymást a tanulók – mondta el Forrás Béla, az intézmény igazgatója.

Az első adventi tvégét követően különleges ünnepi hangulatban kezdődött a t a Szent Imre templomban tartott adventi ünnepséggel: az iskola tanulóinak műsorával, dalokkal, versekkel és bibliai idézetekkel, közben orgonamuzsikával.


Az adventre és a közelgő karácsonyra való hangolódás eseményén részt vett a Jereváni Részönkormányzat elnöke, Tóth Éva önkormányzati képviselő is, aki örömmel osztozott a Lackner-os diákok, szülők és pedagógusok ünnepi készülődésében. Ezúttal elmondta:a Jereván lakótelep Részönkormányzata adventi rendezvényeinek évről-évre jótékonysági célja is van minden alkalommal. Idén a Lackner-iskola tanulóinak és 

családjainak jut majd ajándék a részönkormányzat és az adományokat kezelő civil szervezetek - Máltai Szeretetszolgálat Soproni Csoportja, Határok Nélkül Alapítvány - együttműködésének köszönhetően.

Advent első vasárnapját követően, amikor a lakótelep történetében először gyújtottak szabadtéren adventi gyertyát, öröm látni , hogy a Lackner-iskola is az egész közösség ünnepévé teszi adventját. A kisdiákok a többi Jereván lakótelepi közösséghez hasonlóan folyamatosan hozzáadják értékeiket a lakótelep életéhez - tette hozzá 

Tóth Éva, a Lackner-iskola Szent Imre templomban tartott ünnepségén. Szép és örömteli karácsonyt ígér egy ennyire meghitt és bensőséges adventi tkezdés, amit minden, a városrészben élőnek szeretettel kívánt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!